Corbulab

In de zomer van 2021 begon op het Corbulo College de bouw van een eigen technisch innovatief onderwijslab, het Corbulab. Een ‘werkplaats’ gevuld met de nieuwste technologie, zoals VR/AR-brillen, verschillende drones en EVO Ozobots en modulaire FABLE robots. Maar ook bijvoorbeeld 3D-printers, een CNC-carver en een VR lasapparaat. En wat te denken van verschillende waterstofauto’s? Kijk hier voor een volledig tech-aanbod.

In het Corbulab krijgen leerlingen verbredende en verdiepende opdrachten waardoor zij op laagdrempelige wijze kunnen kennismaken met vernieuwende technologie. Door nu al bekendheid op te bouwen met deze innovaties wordt het makkelijker deze in vervolgopleidingen en het latere werk in te zetten. 

In haar omgeving heeft het Corbulab een educatieve functie als regionale techniek hotspot. Basisscholen en middelbare scholen kunnen in het Corbulab gastlessen volgen of onderwijsprojecten afnemen. Ook bedrijven, de gemeente en andere organisaties in de omgeving zijn van harte welkom om kennis te maken met de techniek in het Corbulab. Op onze website zijn al een aantal mooie samenwerkingsvoorbeelden opgenomen.

Ook het Corbulab is te bekijken in de 360 graden tour van het Corbulo!


Tech-aanbod

Hieronder een overzicht van de diverse innovatieve technologie waarover het Corbulab beschikt. 

Robotica
Het Corbulab beschikt over verschillende robots zoals een groot aantal EVO Ozobot robots, een AIO, een UBTech en een groot assortiment aan Fable-componenten. 
  

VR Technologie
In het Corbulab kan je virtueel lassen om te leren lassen maar ook uitdagende lasopdrachten te maken. Daarnaast zijn er 24 brillen met VR (virtual reality) en AR (augmented reality) toepassingen voor een hoop educatief vermaak. 

 

Mobiliteit
Het Corbulab heeft innovatieve voertuigen als drones en ninebots. Verder zet het in op duurzaam vervoer met een radiografisch bestuurbare waterstofauto en een miniatuur vrachtwagen op waterstof. Tot slot zijn er nog een aantal kleine waterstofauto modellen.

Design & Constructie
Met de Snapmaker 2.0 in huis heeft het Corbulab een 3-in-1 laserprinter, 3D-printer en CNC-carving machine. Of je nu teksten of plaatjes op materiaal wil printen, zelf een miniatuurmodel 3D wilt maken of een schitterende houtbewerking machinaal wilt uitwerken, het kan hier. Daarnaast heeft het Corbulab nog een Ultimaker 3D printer en een mokkenbedrukker waarmee je je eigen mok-opdruk kan maken.

 


Hotspot

De Corbulo Hotspot voor technologie is een ontmoetingsplaats en uitwisselingsplaats (voor kennis, kunde en ervaring) op het gebied van techniek en (innovatieve) technologie in de regio Leidschendam-Voorburg en Den Haag. De hotspot brengt belangstellenden liefde, verwondering en enthousiasme voor techniek en technologie.

Als regionale hotspot zijn we een 'uithangbord' voor innovatieve technologie. We stellen onze ruimte (het Corbulab) en middelen (ons tech-aanbod) beschikbaar. Andere scholen kunnen bij ons terecht voor een breed aanbod aan techniekonderwijs. Zo hebben ook scholen met een minder uitgesproken techniekprofiel de kans om hun leerlingen met innovatieve techniek te laten kennismaken. Daarnaast willen we een plek zijn waar docenten kunnen kennismaken met nieuwe techniek die wellicht ook interessant is voor hun eigen onderwijs. 

Maar ook niet-onderwijs organisaties als bedrijven, vrijwilligersorganisaties of de overheid zijn van harte uitgenodigd op het Corbulo. Om kennis te maken met techniek of onze ruimte te gebruiken voor relevante teamsessies, trainingen of workshops. 

Ook benieuwd of het Corbulo iets voor uw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op!

Bedrijfsleven

De samenwerking met het bedrijfsleven is belangrijk voor een techniekschool als het Corbulo. Vanuit het bedrijfsleven krijgen we input over welke innovaties zij tegenkomen in hun werkzaamheden, waarmee we ons onderwijsprogramma relevant kunnen houden. Onze derdeklassers gaan ieder jaar op stage bij talloze bedrijven uit de omgeving. Daarnaast zijn we ook altijd op zoek naar enthousiaste mensen die wellicht iets willen betekenen in ons onderwijs vanuit hun beroepsexpertise. 

Het Corbulo stelt haar Corbulab graag beschikbaar aan technische bedrijven. Als ontmoetings- of vergaderruimte, of wellicht voor een training of workshop. Ook ons tech-aanbod is beschikbaar om kennis te maken met nieuwe technologie.  

Denkt u dat het Corbulo iets te bieden heeft voor uw organisatie? Of heeft u het Corbulo iets te bieden? Neem dan gerust contact met ons op!

Voorbeelden

Benieuwd wat er zoal gebeurd in het Corbulab? Of welke hotspot-activiteiten er zoal plaatsvinden? Op deze pagina treft u een aantal voorbeelden. Geïnteresseerd? Neem gerust contact op!

Op werkbezoek bij het Corbulo 
Groep 7 van de Willem Dreesschool heeft op het Corbulo eerst kennisgemaakt met virtuele insecten via de VR brillen. Daarnaast zijn in het technieklokaal heuse insectenhotels in elkaar gezet die in de nieuwbouwwijk De Binckhorst zijn opgehangen. Ook hebben de leerlingen een rondleiding gehad in onze school. Ook mooi in beeld gebracht met dit filmpje

Samenwerking Edith Stein College
Het Edith Stein College en het Corbulo College hebben een intentieverklaring getekend voor het vervaardigen van meubilair door leerlingen van Corbulo College voor leerlingen van Edith Stein College. Het ontwerp van het meubilair wordt doorontwikkeld naar een onderwijsopdracht die de leerlingen BWI in hun 3e of 4e leerjaar realiseren.Op Scholenbezoek met Techniek!
In het kader van haar themaweken techniek heeft het Corbulo twee middagen lang techniekworkshops verzorgd in groep 7 en 8 van een school in de buurt. De leerlingen hebben kennisgemaakt met VR en AR technologie, drones zien vliegen en een waterstofauto gezien. Tot slot heeft de UBTech robot een presentatie gegeven waarbij de leerlingen hebben nagedacht hoe je dat doet, een robot programmeren. 

Training De Rode Loper voor aankomende docenten
De Rode Loper organiseert regelmatig de training 'Zin in Lesgeven' en heeft onlangs het Corbulab als trainingslocatie gebruikt. De training biedt mensen die een overstap naar het onderwijs overwegen een beeld van het docentschap. Het is natuurlijk fantastisch om zo'n training te laten plaatsvinden in een daadwerkelijke onderwijsomgeving.FAQ

Heb je een vraag? Mogelijk staat het antwoord op je vraag hier al tussen. Zo niet, neem dan gerust contact met ons op!

Is het Corbulab alleen beschikbaar voor onderwijsorganisaties?
Nee, het Corbulab staat open voor alle partijen met die affiniteit met onderwijs en / of techniek hebben.

Kan het Corbulo ook naar onze organisatie toekomen?
Ja, dat kan in specifieke gevallen zeker. Een groot deel van ons materiaal is mobiel en we kunnen ook op uw locatie een interessant (onderwijs)programma faciliteren. 

Graag zou ik als docent meer willen leren over een bepaald stuk techniek, kan ik bij jullie terecht?
Ja, dat kan. Periodiek vinden zogeheten 'Techathons' plaats waarbij we een hele dag opleiding bieden aan docenten over alle innovatie onderwijsmiddelen wie we in het Corbulab hebben. Maar voor een specifieke vraag kan je ook altijd contact opnemen. 

Contact

Contact opnemen kan door:

- een email te sturen aan info@corbulocollege.nl 
- ons te bellen op 070 - 387 36 30