Actueel nieuws

19 december 2021

CORONA-UPDATE

LEES VERDER >
2 december 2021

Schoen zetten

LEES VERDER >
25 november 2021

Filmavond

LEES VERDER >
13 september 2021

Vlietlanden

LEES VERDER >

Archief 2021-2022

19 december 2021

CORONA-UPDATE

LEES VERDER >
2 december 2021

Schoen zetten

LEES VERDER >
25 november 2021

Filmavond

LEES VERDER >
13 september 2021

Vlietlanden

LEES VERDER >

Archief 2017-2018

8 februari 2018

Brede school

LEES VERDER >
17 december 2017

Santa-run

LEES VERDER >

Archief 2016-2017

9 juli 2017

Vakantie

LEES VERDER >
14 april 2017

Robotarm

LEES VERDER >
24 februari 2017

Londen dag 4

LEES VERDER >

Archief 2015-2016

7 juni 2016

Nieuwe website gelanceerd

Het Corbulo College heeft een nieuwe website. Afgelopen schooljaar hebben wij een nieuwe huisstijl en logo geïntroduceerd.

LEES VERDER >
7 juni 2016

Samenwerken met basisscholen tijdens lessen techniek, technologie & design

Het Corbulo College en de basisscholen, die meedoen aan het Techniekmenu Leidschendam-Voorburg, breiden hun samenwerking verder uit. Het Corbulo is al hoofdpartner van het Techniekmenu.

LEES VERDER >
30 januari 2016

Goed oordeel van Inspectie

Het Corbulo College heeft onlangs bezoek gehad van de inspectie.

LEES VERDER >
25 januari 2016

Leerlingen en ouders tevreden over ’t Corbulo

Naast de onderwijsinspectie blijken ook onze leerlingen en hun ouders tevreden te zijn over het Corbulo College.

LEES VERDER >
15 januari 2016

Week van de Technologie

In de week van 18 t/m 22 januari hebben 200 achtste groepers van diverse basisscholen onze Week van de Techniek,In de week van 18 t/m 22 januari hebben 200 achtste groepers van diverse basisscholen onze Week van de Techniek, Technologie en Design bezocht.

LEES VERDER >

Bezoek aan de onderzeeër Zr.Ms. Zeeleeuw van de Koninklijke Marine

21 juni 2022
Afgelopen vrijdag 17 juni hebben een aantal leerlingen van het Corbulo College een bezoek gebracht aan de onderzeeër Zr.Ms. Zeeleeuw van de Koninklijke Marine in de haven van Scheveningen. Zij waren daar op speciale uitnodiging van de marine, die de onderzeeër alleen openstelde voor leerlingen met een techniekprofiel. Maar liefst 19 leerlingen en 5 docenten hebben de unieke kans gekregen om de onderzeeër van binnenuit te bekijken. De leerlingen kregen van een marinier een rondleiding in de onderzeeër en mochten alles vragen. Helaas kregen ze niet op alle vragen een antwoord, omdat de onderzeeër Zr.Ms. Zeeleeuw nog steeds ingezet wordt om inlichtingen (informatie) te verzamelen. 
 
Het was een leerzame en toffe ervaring voor zowel de docenten als de leerlingen en we zijn de marine zeer dankbaar voor dit bezoek. 
In het artikel van Omroep West kunt u meer lezen over de onderzeeër in de haven van Scheveningen.
https://www.omroepwest.nl/nieuws/4588741/onderzeeboot-duikt-op-in-haven-scheveningen-in-zoektocht-naar-nieuw-talent

Interactieve Thema-avond Onder Invloed

10 juni 2022

Op woensdagavond 8 juni 2022 was er op het Corbulo College een interactieve voorstelling genaamd 'onder invloed' voor de ouders van onze leerlingen. Deze voorstelling werd in samenwerking met de gemeente Leidschendam/Voorburg, GGD en theatergroep Playback georganiseerd i.v.m. het hoge alcohol gebruik van jongeren onder de 18 jaar.  De acteurs van PlayBack hebben de ouders op een leuke en luchtige wijze een spiegel voorgehouden aan de hand van herkenbare en soms hilarische scènes tussen ouders en hun puberende zoon of dochter. Tijdens de voorstelling kregen ouders de mogelijkheid om hun meningen, ervaringen en ideeën te delen.

Hieronder zie u een aantal onderwerpen die gisteravond aanbod kwamen:
- Hoe ga je in gesprek met je puberende zoon of dochter over dit thema?
- Hoe maak je ‘samen drinken’ minder normaal?
- Hoe help je jouw kind bij het aangeven van zijn grenzen als het gaat om drank of drugs?

Ook volgend schooljaar gaat het Corbulo College thema-avonden als deze organiseren.

   

Derdeklas leerlingen leren metselen bij Haagbouw

1 juni 2022
De derdeklas leerlingen van het Corbulo College zijn vandaag vol enthousiasme gestart met het leren metselen bij Haagbouw. 

Haagbouw is het opleidingsbedrijf in de regio Den Haag voor de opleidingen Timmerkracht, Metselaar, Tegelzetter en Servicemedewerker Gebouwen. Hier kunnen jongeren en ouderen werkend-lerend een opleiding in de bouw volgen. Haagbouw is opgericht door de bouwbedrijven in de regio. Het vervult een spilfunctie voor opleidingen in een bouwbrede sector, zowel voor iedereen die in de bouw werkt of wil gaan werken.

GEFELICITEERD NIEUWE LEERLINGEN

7 april 2022
Vandaag hebben de nieuwe leerlingen voor het schooljaar 2022-2023 bericht ontvangen van BOVO Haaglanden en/of het Corbulo College.

Van harte gefeliciteerd!

Graag ontvangen wij, als dat nog niet gebeurd is, het ondertekende informatieformulier zo snel mogelijk retour zodat wij je gegevens correct in Magister kunnen opnemen. Als je geen informatieformulier hebt ontvangen kun je deze opvragen bij onze administratie: info@corbulocollege.nl

Samenwerking Corbulo College het Edith Stein College

5 april 2022
Het Edith Stein College heeft samen met het Corbulo College een intentieverklaring getekend voor het vervaardigen van meubilair door leerlingen van Corbulo College voor leerlingen van Edith Stein College.

Het Edith Stein College is haar leerpleinen opnieuw aan het inrichten en heeft ontwerper Jos Kuppens aangetrokken om meeting-pods te ontwerpen en te laten produceren. In het gesprek over de aanpak, werd de kans gezien om de leerlingen van het Corbulo College, een zusterschool van Edith Stein College, hierin mee te nemen. Jos Kuppens, zelf ooit gestart op de lts en doorgestroomd naar het hbo, werd enthousiast en nam de uitdaging aan. Het Corbulo College heeft het idee omarmd en onderschrijft hiermee de meerwaarde voor haar leerlingen, door een relevante opdracht uit de reële economie, in haar lesstof op te willen nemen.

De komende maanden worden het ontwerp en planning in gang gezet, binnen de kaders van het profiel Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) en binnen het wettelijke Programma van Toetsing en Afname (PTA). Daar waar er door het PTA extern geproduceerd moet worden door een marktpartij, zullen de leerlingen hierin meegenomen worden. Jos Kuppens zal als ontwerper betrokken blijven bij de uitvoering van het ontwerp door leerlingen van het Corbulo College. Voor de zomervakantie vindt er een evaluatie plaats over de praktische haalbaarheid en de meerwaarde voor de leerlingen van het Corbulo College.

De intentie en goede wil zijn voor alle betrokkenen sterk voelbaar. Ook zien we dat Jos Kuppens een prachtig voorbeeld is voor wat het vmbo je kan bieden. Wordt vervolgd.

Jong leert oud - Open Atelier op 25 mei

5 april 2022
Ouderen in de omgeving een glimlach bezorgen. Dat is wat de leerlingen van het Corbulo College graag doen. Eind vorig jaar werden wijkbewoners verrast met zelfgemaakte houten kerstkaarten en een plantje, die door de leerlingen werden rondgebracht. Nu worden ouderen uit Leidschendam-Voorburg uitgenodigd om naar de school te komen voor een Open Atelier op 25 mei.

Derdejaars leerlingen, Annebel van Hulst, Björn Braun (niet op de foto)en Zwaan Sokkert zijn samen met hun docent Koos van Doorn druk met de voorbereiding. Tijdens het Open Atelier begeleiden zij samen met andere leerlingen 2 workshops: ‘techniek en technologie’ en ‘creativiteit en design’. Zwaan: “We gaan samen met ouderen dingen in elkaar zetten en hen iets leren over verschillende technieken. En we geven rondleidingen door de school om te laten zien waar we nog meer mee bezig zijn”. Maar de leerlingen willen ook vooral met hun gasten in gesprek. Björn: ik vind het leuk om met ouderen om te gaan en verhalen te delen. Hoe ervaren zij de coronaperiode? Ik kan mij bijvoorbeeld voorstellen dat er mensen zijn die extra eenzaam zijn geworden. Daarom doen we dit ook, we willen vooral dat de bezoekers van het Open Atelier nieuwe mensen leren kennen”. Wie graag mee wil doen aan het Open Atelier, kan zich aanmelden bij het Corbulo College door te bellen naar 070 387 3630 of een e-mail te sturen naar info@corbulocollege.nl. De leerlingen kijken er in ieder geval naar uit om de ouderen uit de buurt een fijne middag te bezorgen. “Want als zij een glimlach hebben, krijgen wij die ook”, besluit Zwaan.

Corbulo College nu lid van Platform Economie, Onderwijs & Arbeidsmarkt Leidschendam-Voorburg

Language Village 2022

4 april 2022
Op donderdag 31 maart 2022 vond in de gymzaal van het Corbulo college het jaarlijkse Language Village plaats.
Language Village, beter bekend als Taaldorp, is een interactieve manier om spreekvaardigheid Engels te oefenen en in praktijk te brengen.

Alle leerlingen uit de vierde-klassen hebben in een nagebootst Engels dorpje verschillende gesprekken gehad in verschillende situaties. Ze hebben onder andere een bezoek aan de douane gebracht, een reis geboekt, een kamer gereserveerd in een hostel, een ontmoeting op het station van  Londen gehad en een sollicitatiegesprek gevoerd.

Voor het voeren van de gesprekken benaderen wij altijd native speakers. Dit maakt het voor de leerlingen realistisch spannend en leuk.

Veel dank aan onze gesprekspartners, collega’s en leerlingen voor de versterking bij Language Village.

Persbericht Verrassende Two Talents Podium Talentenloods

28 maart 2022

Verrassende Two Talents Podium Talentenloods
Donderdag 24 maart vond het tweede Podium Talentenloods plaats in Theater Ludens. De jury koos voor de presentatie van de enthousiaste makers van het Corbulocollege en de prachtige viool-piano-uitvoering van Michelle Kumara begeleid door Kenneth Laban van Gymnasium NOVUM. Na zeven jaar is door Corona het programma van het Podium Talentenloods in een nieuw jasje gestoken. Door live-tv is gekozen voor kortere optredens waardoor meer jongeren het podium geboden kan worden. Ook wordt de samenwerking met de Voortgezet Onderwijs-scholen in Leidschendam-Voorburg versterkt. Scholen worden gevraagd om hun talentvolle leerlingen af te vaardigen. Muzikale optredens worden afgewisseld met presentaties. Dit keer kwam finaliste Talentenloods 2021 Miwensa Grootveld als prachtige Cosplay-girl met een zelf geschreven liedje voor een vriend. Trisha Adu Tzum en Djahmany Sufferin van het Veurslyceum gaan terecht deelnemen aan het jongerendebat dat de gemeente op 21 april voor scholen organiseert. Dit sloot naadloos aan op het interview met de 18-jarige Jorrit Koster, die zich namens de CDA de komende vier  jaar als commissielid gaat inzetten voor de gemeente. Drumschool Voorburg had zowel de jonge rockband TNT afgevaardigd als Nastija Eijkelkamp die een prachtig nummer zong van Kodaline. Het NOVUM eindexamenwerk Kunst van Lieve Stemerdink sprak boekdelen over de vleesindustrie. Een kunstwerk dat nu door iedereen in de herhaling bekeken kan worden. Iain Former en Marlin de Vil zitten al jaren op theaterschool Rabarber en brachten een hilarische act. Tot slot was Julia Vos terug als duo met Iris van Bunge, die wij dankzij de livestream Talentika 2021 NOVUM hebben kunnen scouten. De uitzending wordt herhaald op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 april om 20.00 uur bij omroep Midlviet.nl.
 
Met dank aan de jury Paul De Beer voorzitter Talentenloods, Gemma Breedijk van Rotary Voorburg en Jorrit Koster CDA, Theater Ludens en Midvliet. Het Open Podium Talentenloods voor jeugd van 12-21 jaar wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Leidschendam-Voorburg. Voor meer informatie en aanmelden Podium zie de website Talentenloods.nl.  

Beperkt aantal plekken beschikbaar op het Corbulo College

22 maart 2022
De eerste aanmeldperiode heeft plaatsgevonden. Het Corbulo College heeft nog een aantal plaatsen beschikbaar. Voor leerlingen die zijn uitgeloot in fase 3, of die nog niet eerder waren aangemeld is er een tweede ronde van aanmelden, behandelen en toelaten. Vanaf maandag 11 april  kunnen ouders een nieuw aanmeldformulier bij de basisschool halen en hun kind een week lang (opnieuw) aanmelden (11 t/m 14 april).

Onthulling Binckbakken tijdens Nederland Doet

14 maart 2022
Vrijdag 11 maart startten de landelijke NL Doet dagen van het Oranjefonds. Bincks Groen doet met de CarWeide mee als groene ontmoetingsplek voor bewoners, bedrijven en andere gebruikers van de Binckhorst.

Op deze dag werden de projectresultaten van Bincks Groen laten zien aan de aanwezigen, zoals de eerste, door onze leerlingen gebouwde, 20 Binckbakken, de 1.000 geplante boompjes en een online participatieplatform. Men ging aan de slag met een aantal concrete klussen zoals de inrichting van de ontmoetingsplek op de CarWeide zodat er in het voorjaar lekker buiten gezeten kan worden. 

De eerste Binckbak werd ingericht door wethouder Hilbert Bredemeijer (CDA) van buitenruimte.

HET CORBULAB, HET ALLEREERSTE TECHLAB IN LEIDSCHENDAM-VOORBURG GEOPEND

7 maart 2022
Vrijdagmiddag, 25 februari om 14:15 uur werd het Techlab van het Corbulo College officieel geopend. De wethouder van
Leidschendam-Voorburg heeft de nieuwe naam bekend gemaakt. Het techlab heeft de naam ‘Corbulab’ gekregen en is bedacht door onze eigen leerlingen: Isabeau, Delano, Jaap, Destiny, Daniel en Yonathan.

Klik op de foto om het filmpje van LVTV op Facebook te bekijken!

CORBULAB, ons techlab 


Het Corbulab staat in de nieuwe grote glazen vleugel naast de hoofdingang en staat vol met de allernieuwste technologieën o.a. een laserprinter, een virtueel lasapparaat, drones, een werkend model van waterstofauto, robots en robottechnologie, een 3D-printer en een heleboel virtual & augmented reality brillen.  

In het Corbulab maken onze leerlingen kennis met deze nieuwste innovaties. Ook gebruiken we deze technieken om de lessen uitdagender en leuker te maken. Maar het Corbulo College heeft ook een zogenoemde regionale ‘hotspot’ functie. Dat betekent dat wij in onze buurt hét uithangbord van techniek en technologie worden. We gaan daarvoor de komende jaren intensief samenwerken met basisscholen en MBO’s, maar ook met de gemeente en bedrijven in de buurt.  

Het Corbulab en de hotspotfunctie komen voort uit het landelijk programma: Sterk Techniek Onderwijs. Dat heeft als doel het techniekonderwijs in het vmbo te verstevigen. Het Corbulo College werkt nauw samen met dit programma.  

Hoewel het Corbulab nu echt is geopend, is het wat ons betreft nooit af. Technologie blijft zich ontwikkelen. Wij blijven kijken hoe we onze leerlingen en omgeving kunnen prikkelen met de nieuwste innovaties. Hopelijk blijven wij erin slagen om hen onze liefde voor techniek over te brengen en hen op te leiden tot de Makers van de Toekomst! 

Rondleiding en aanmelden

20 februari 2022
Op de groep 8 pagina vindt u informatie over het aanvragen van een rondleiding.

Tot en met vrijdag 25 februari 2022 heeft u de tijd om uw zoon/dochter bij ons op school in te schrijven. Hierna sluit ronde 1. De school is, op woensdag na, iedere dag tot 18.00 uur open om uw inschrijfformulier te ontvangen. Woensdag is de school tot 19:00 uur open.

Groep 7 van OBS Dr. Willem Drees bezoekt het Corbulo College

18 februari 2022
Groep 7 van OBS Dr. Willem Drees had een VR experience op het Corbulo College:


Leerlingen bouwen Binckbakken

10 februari 2022
Wat scholieren, bouwbedrijven en tientallen oude pallets met elkaar te maken hebben? In de Binckhorst komen ze bij elkaar in het project Binckbakken. In dit project zijn verrassende samenwerkingen ontstaan en wordt meervoudige waarde gecreëerd. Annemarie Olieman van Accez schreef er een artikel over.

De Binckbak
Leerlingen van het Corbulo College uit Voorburg hebben onder begeleiding van docent Koos van Doorn en met ondersteuning van ontwerpster Luca van Slagmaat een mobiele plantenbak ontworpen van gerecycled matriaal: de ‘Binckbak’. In het eerste prototype van de plantenbak waren de wielen van een kinderfiets en 3 oude pallets verwerkt. Door te werken met oude materialen worden de leerlingen uitgedaagd om hun eigen inbreng te leveren, want ‘geen pallet is hetzelfde’. Inmiddels hebben de scholieren al meerdere prototypes gebouwd.

Echte producten
De vraag naar verplaatsbare plantenbakken ontstond als onderdeel van Bincks Groen, het project om de Binckhorst te vergroenen. Harrie Ozinga koppelde namens de BinckPraktijkAcademie deze vraag aan het Corbulo College in Voorburg. Docent Koos was gelijk enthousiast: ‘Het werken aan een echt product werkt motiverend voor de leerlingen. Leerlingen zijn gewend heel erg gestuurd te werken, maar dat is eigenlijk geen normale manier van leren.’ Daarom werkt Koos het liefst met concrete projecten: ‘Leerlingen zijn enthousiast om te leren lassen als ze zien wat voor product ze dan kunnen maken’. Demi is een van de leerlingen die aan de plantenbak heeft gewerkt. Hij vertelt: ‘Het is leuk om van oude materialen iets moois te maken, en dat de bakken straks echt in de Binckhorst staan is extra mooi.’ Daarnaast is het erg leerzaam: ‘samenwerken is leuk, maar soms ook best lastig’.

Kruiden kweken
Een deel van de bakken wordt waarschijnlijk geplaatst op het dak van de Caballerofabriek als onderdeel van het project Groene Daken, zie kader. Mariëlle Tonnon van AtTheBinck Events, die onder andere de catering van de Caballerofabriek verzorgt, is een van de betrokkenen: ‘We willen een dakterras ontwerpen waar we kunnen borrelen, lezingen kunnen houden en gewoon lekker buiten kunnen zijn. We willen niet alleen met vaste groenvoorziening werken, dus de flexibele plantenbakken passen hier perfect bij. Wellicht dat we er kruiden in gaan kweken die we kunnen gebruiken in onze lunchgerechten.’

Bouwers leveren pallets
Voor het maken van de plantenbakken zijn veel pallets nodig. Verschillende ontwikkelaars en bouwers die actief zijn in de Binckhorst leveren pallets voor de productie. Projectleider Jan Lakerveld van Constructif, die betrokken is bij de bouw van de Titaan, reageerde enthousiast op het verzoek: ‘Circulair gebruik van materialen is één van de pijlers op ons Project De Titaan’. Ook Stebru, die bouwt aan Frank is een Binck, BouwmaatXL en Harald Maakt reageerden positief op het verzoek en leveren materialen. Koos haalde de pallets samen met de leerlingen op. “De leerlingen zien waar het materiaal vandaan komt en hoeveel moeite het kost om de materialen te verzamen. Daardoor schatten ze de materialen veel meer op waarde’.

In principe kunnen we alles maken
De gemeente heeft inmiddels het prototype beoordeeld en met deze informatie op zak gaan de bouwers van de toekomst aan de slag met de productie van de bakken.  Zo worden in het definitieve ontwerp metalen pootjes onder de bakken geplaatst in plaats van houten pootjes om houtrot te voorkomen. Ook wordt een binnenbak gebruikt voor de watervoorziening van de planten.

Tijdens NL Doet op 11maart worden de eerste 20 bakken feestelijk opgeleverd. Hiervoor moeten de leerlingen letterlijk en figuurlijk hard aan de bak. Maar liefst vijftig leerlingen werken aan het project.  Ook een basisschoolklas uit het Laakkwartier zal hierbij assisteren. Voor de zomervakantie wordt de tweede batch van 30 bakken opgeleverd. Koos ziet in de toekomst nog veel meer mogelijkheden voor dit soort projecten: ‘In principe kunnen we alles maken’. Ook Constructif doet graag weer mee: ‘Constructif neemt liever iedere dag een kleine stap en levert zo zijn bijdrage aan een groter geheel. We realiseren ons dat we door kleine stappen grote veranderingen in gang kunnen zetten. Daarom werken we graag samen met jongeren’.

Voor het beheer van de plantenbakken zijn er inmiddels al ideeën om Gewoon Binck te betrekken, het leerwerkbedrijf van Philadelphia voor mensen met een verstandelijke beperking.

Informatieavond 10 februari

4 februari 2022
Geachte ouders,
 
Het Corbulo College houdt op 10 februari aanstaande een informatieavond speciaal voor ouders. U krijgt op deze avond veel informatie over de overstap van de basisschool naar de middelbare school. Ook vertellen we u veel over ons onderwijs en de begeleiding op onze school en bent u in de gelegenheid vragen te stellen.
 
Wij starten de avond om 19.30 met een kopje koffie en zullen deze informatieavond omstreeks 21.00 eindigen.
 
U kunt zich nu inschrijven via onderstaande link en u ontvangt dan van ons een uitnodiging.
 
https://forms.gle/Ej91M1uhqQ82EnPs9 
 
Wij willen u erop wijzen dat indien er meer dan 25 aanmelding zijn, wij helaas genoodzaakt zijn de informatie avond online te houden. Uiteraard houden wij u hiervan op de hoogte.

Rondleiding op school?

31 januari 2022
Vanaf 31 januari geven wij rondleidingen op school. U kunt een afspraak maken op telefoonnummer: 070 - 387 36 30

Online maakdag raceauto

26 januari 2022
Vrijdag 21 en woensdag 26 januari hebben wij online een maakdag georganiseerd waarin leerlingen een raceauto konden maken. 

Wil je ook nog de raceauto maken en heb je al een tasje thuis, hier kan je de link vinden: https://youtu.be/z1RT7ijEHPA 
Als je nog geen tasje hebt, neem contact op met: p.kerkemeijer@corbulocollege.nl  

Techniekpakket nog niet opgehaald??

20 januari 2022
Op woensdag 19 januari was het een drukte van belang. Veel kinderen hebben samen met hun ouders het techniekpakket voor de online techniekles opgehaald.
Wil jij ook nog deelnemen aan de online techniekles op vrijdag 21 januari om 16.00 uur of woensdag 26 januari om 14.00 uur?

Stuur een mail naar p.kerkemeijer@corbulocollege.nl en kom donderdag 20, vrijdag 21, maandag 24 of dinsdag 25 januari tussen 08.00 en 16.00 naar het Corbulo College om een pakket op te halen.

Onze technieklesjes en de Open Dag zullen dit jaar weer ONLINE worden georganiseerd

8 januari 2022
Maakdagen:
Om te ervaren wat Techniek, Technologie en Design echt inhoudt, organiseren wij voor leerlingen uit groep 8 de maakdagen. Op één van deze dagen krijgt uw zoon of dochter in kleine groepjes van maximaal 10 kinderen een lesje techniek, om te kijken of het Corbulo College misschien iets voor hem of haar is. Dit jaar organiseren wij wederom online. Geef je snel op, want vol is vol!

Geef je via de link op voor:
- vrijdagmiddag 21 januari of
- woensdagmiddag 26 januari.
 
 
Digitale open dag 29 januari
 
De open dag van 29 januari 2022 is niet alleen voor leerlingen van groep 8, maar ook voor ouders.
 
Voor leerlingen:
Benieuwd hoe een dag op het Corbulo College eruit ziet? Samen met een leerling van onze school volg je een paar online lesjes om een goed beeld te krijgen. Geef je via deze link op voor een ochtend- en/of een middagprogramma. Je ontvangt dan in januari een uitnodiging van ons waarin we alles uitleggen.
 
Voor ouders:
Graag gaan we met u in gesprek. We geven informatie over ons onderwijs, de leerlingbegeleiding, de mentorles, de overstap van de basisschool naar de middelbare school en nog veel meer. Ook kunt u uw vragen stellen en zijn persoonlijke gesprekken mogelijk. Schrijf u in via deze link in en u ontvangt dan in januari een uitnodiging van ons waarin we alles uitleggen.

Gelukkig nieuwjaar

5 januari 2022
Het Corbulo College wenst jullie allen een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2022.

LIKE EN DEEL EN WIN EEN DRONE: HOUD INSTA IN DE GATEN

24 december 2021
LIKE EN DEEL EN WIN EEN DRONE: HOUD INSTA IN DE GATEN

FIJNE VAKANTIE ALLEMAAL EN TOT 10 JANUARI

24 december 2021
FIJNE VAKANTIE ALLEMAAL EN TOT 10 JANUARI

CORONA-UPDATE

19 december 2021
Maandag 20 december: geen leerlingen op school
Dinsdag 21 december : mentorles klas 1-2-3 (zie maandag rooster op Magister)
Dinsdag 21 december-donderdag 23 december klas 4: aangepast rooster (zie maandag rooster op Magister)

Kerststallen update

14 december 2021
De leerlingen uit de onderbouw zijn druk bezig met Harald en Ben om de kerststallen voor het KJ-plein af te maken. Ik moet zeggen, het is hartverwarmend hoe deze leerlingen zijn begeleid door Harald en Ben van Harald Maakt. (Haraldmaakt.nl). Er zijn twee studenten die meehelpen. Dit zijn studenten van de meubelmakeropleiding uit Rotterdam.

Binckbakkenproject

10 december 2021
Leerlingen presenteren het prototype van de Binckbakken: plantenbakken die zij voor de CarWeide maken op de Binckhorst.

Schoen zetten

2 december 2021
De leerlingen van klas 3 en 4 van motorvoertuigen hebben deze week hun schoen gezet! 
Sinterklaasje is nog aan het denken, wat hij deze toekomstige makers eens gaat schenken…

Filmavond

25 november 2021
Vorige week donderdag (toen de situatie rondom Corona het nog net toeliet) hebben wij de school voor een avond omgetoverd tot ‘CC: Corbulo Cinema’. We hebben samen met de leerlingen uit de eerste klas in een aantal lokalen films gekeken. De leerlingen hadden de keus uit actie- en animatiefilms. Tussendoor hadden we een pauze ingelast om samen met de leerlingen in de aula pizza te eten. In een tijd waarin er niet heel veel mogelijk is en er weinig sociale activiteiten georganiseerd kunnen worden, was deze gezelligheid erg welkom. Deze filmavond was zeker voor herhaling vatbaar!

Corbulo College meet impact van corona op gezondheid jongeren in samenwerking met de GGD.

27 oktober 2021
Corbulo College meet impact van corona op gezondheid jongeren in samenwerking met de GGD.
Het coronavirus beheerst al meer dan een jaar onze samenleving. Ook voor jongeren heeft dit verstrekkende gevolgen. Corbulo College helpt de GGD daarom om de impact van corona op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van jongeren in kaart te brengen. Dit doen wij door het uitzetten van een online vragenlijst onder de scholieren van klas 2 en 4. Het gaat om een extra meting van de Gezondheidsmonitor Jeugd; de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021. Ouders/verzorgers en leerlingen uit klas 2 en 4 ontvangen hierover meer informatie.

Hoe verloopt de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021? 
Tijdens een lesuur op school vullen leerlingen uit de klassen 2 en 4 een online vragenlijst in. Een docent begeleidt de afname van het onderzoek. De vragenlijst bevat verschillende onderwerpen, zoals gezondheid, welzijn, leefstijl, vrije tijd, corona en school. Leerlingen die meer willen weten over hun gezondheid of vragen hebben, worden aan het eind van de vragenlijst doorverwezen naar websites met goede en betrouwbare informatie.

Deelname aan de monitor
Zowel ouders/verzorgers als leerlingen uit klas 2 en 4 krijgen enkele weken voor het onderzoek meer informatie. Deelname is vrijwillig en de antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld en verwerkt.

Alle GGD’en doen mee om de gezondheid van jongeren een boost te geven!
Alle GGD’en in Nederland doen mee aan de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021 en vragen deze op gelijke wijze en in dezelfde periode uit. De resultaten van dit vragenlijstonderzoek zijn halverwege 2022 beschikbaar en geven een overzicht van de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van jongeren en van de impact van corona. Omdat alle GGD’en meedoen zijn er in 2022 resultaten op landelijk, regionaal en gemeenteniveau. Dit maakt het mogelijk om resultaten te vergelijken. Mede op basis van deze resultaten ontwikkelen het Rijk en de gemeenten landelijk en lokaal gezondheidsbeleid. Zo geeft de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021 een boost aan de gezondheid en het welzijn van jongeren!

Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021
De GGD’en voeren de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021 uit in het kader van het ZonMw-programma COVID-19 en werken hierin samen met GGD GHOR Nederland, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het Nivel en ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. 
De GGD vraagt de Gezondheidsmonitor Jeugd doorgaans één keer in de vier jaar uit. De Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021 is een extra meting. Meer informatie over de Gezondheidsmonitors vindt u op www.monitorgezondheid.nl.

Heeft u vragen?
Wil u meer informatie of heeft u vragen over de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021? Dan kunt u contact opnemen met afdeling Epidemiologie van GGD Haaglanden, team Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021, gezondheidsmonitor@ggdhaaglanden.nl of kijk bij de veel gestelde vragen op onze website van de GGD.

Movies that Matter

8 oktober 2021
Op dinsdag 28 september gingen alle leerlingen uit de derdeklas naar de documentaire Shadow Game in Pathé Buitenhof. De documentaire ging over meerdere tienerjongens die hun land zijn ontvlucht en bescherming proberen te vinden in Europa. De middag werd georganiseerd door Movies that Matter. Dit is een organisatie die mensenrechten onder de aandacht van scholieren brengt doormiddel van een film. Na het bekijken van de documentaire konden de leerlingen vragen stellen aan een jongeman genaamd Mo. Hij is een aantal jaren geleden gevlucht uit Irak. 

Nieuw Lokaal bij Bouw & Design (Bouw, Wonen & Interieur - BWI)

29 september 2021
Sinds het nieuwe schooljaar volgen alle leerlingen uit de richting bouwen, wonen en interieur les in een nieuw lokaal. Bij Bouw & Design leren de leerlingen o.a. over hoe zij moeten bouwen, hout- en meubelverbinding kunnen maken en hoe zij met design en decoratie voor mooie producten kunnen zorgen.

Tijdens de zomervakantie is het hele lokaal onderhanden genomen door alles te verven, nieuwe verlichting op te hangen en nieuwe meubels en machines te plaatsen. Zie foto om een indruk te krijgen van hoe het lokaal er nu uitziet. 

Opening Bincks Groen op oude Karwei kavel

20 september 2021
Op 15 september 2021 werd Binck CarWeide officieel geopend door wethouder Hilbert Bredemeijer (Onderwijs, Sport, Buitenruimte). De oude Karwei kavel gaat door bewoners, ondernemers, schoolkinderen en andere partijen gebruikt worden om de Binckhorst groener te maken. De leerlingen van het Corbulo College zijn op school bezig geweest met het maken van de eerste Binckbakken. Op de opening hebben de leerlingen het eerste prototype van de Binckbakken aan de wethouder overhandigd en vervolgens aan het publiek gepresenteerd.
 
 
“Ik vond het een hele leuke ervaring om bij de officiële opening te mogen zijn van Binck Groen, ik vond het leukste aan alles dat ik een plantenbakje aan de wethouder mocht geven en dat hij het erg mooi vond”. ~ Filip 

Vlietlanden

Corona buiten de deur

31 augustus 2021
Op school krijgen alle leerlingen door de mentor de volgende PowerPoint aangeboden met betrekking tot onze Corona regels. 

Klik hier voor de PowerPoint.

Voor de vierde keer op rij 100% geslaagd

16 juni 2021
Ja het is echt waar: voor de vierde keer op rij zijn al onze leerlingen geslaagd. Deze keer in een bijzondere situatie midden in de corona tijd en zonder gebruik te hoeven maken van de extra mogelijkheid om bij een leerling een vak weg te strepen. Wij zijn apentrots op onze docenten, mentoren en leerlingen die het dit jaar weer voor elkaar hebben gekregen en een beetje extra trots op de vijf leerlingen die cum laude zijn geslaagd!

Corbulo creëert Techlab

6 juni 2021
Van begin juni tot na de zomervakantie wordt er flink verbouwd. De ingang wordt vernieuwd en tegelijkertijd wordt er een 'futurelab’ gebouwd welke vanaf het nieuwe schooljaar gefaseerd in gebruik genomen gaat worden. Het Techlab zal een blik de toekomst in werpen en tegelijkertijd een ruimte zijn waar zowel PO- als VO scholen modulen moderne technieken kunnen volgen, denk hierbij aan domotica, robotica, mechatronica en waterstoftechniek.

Naast de creatie van het Techlab zal deze zomer ook de afdeling Bouw, Wonen & Interieur een transformatie ondergaan, de van oudsher timmeragdeling wordt van vloer tor plafond vernieuwd inclusief nieuw meubilair en gereedschap.

Alsof dit nog niet genoeg is, het natuur/scheikunde lokaal wordt volledig vernieuwd, er wordt een extra lokaal gemaakt en het gangenstelsel op de 1e verdieping wordt uitgebreid.

Zodra verbouwingen gereed zijn zullen wij foto’s op de diverse media plaatsen.

2e aanmeldperiode

15 april 2021
Alle leerlingen die zich in de eerste aanmeldperiode op onze school hebben aangemeld, hebben wij kunnen plaatsen!
Voor de tweede periode hebben wij nog 6 plekken voor leerlingen met een vmbo K, K/T of T advies.
Leerlingen die nog niet zijn geplaatst krijgen aanstaande maandag 19 april van de basisschool een nieuw aanmeldformulier met daarbij een lijst met scholen waar nog plek is. Dit formulier kan tot en met vrijdag 23 april worden ingeleverd.

Op dinsdag 11 mei krijgen de leerlingen uit de tweede aanmeldperiode bericht van plaatsing

Nieuwe plasmasnijder

14 april 2021
Bij onze afdeling Produceren, Installeren en Energie is een nieuwe moderne machine aangeschaft en in gebruik genomen. Dit betreft een plasma snijder waarmee de leerlingen op de computer gemaakte ontwerpen door deze snijder uit metaal kunnen laten snijden. Werk wat voorheen uren zo niet dagen duurde om met de hand te doen, is nu in een hand omdraai gebeurd. Een goed voorbeeld van de combinatie van technologie en techniek! Dit zorgt er voor dat er al vele kunstwerken van metaal zijn gemaakt en ook het metaallokaal (praktijklokaal produceren) nu is voorzien van verschillende metalen werkstukken. 
Wil je hiervan wat foto’s en een video van de plasmasnijder in actie zien? Klik dan op deze link.

Online techniekles

15 januari 2021
Wil je thuis zelf een raceauto maken? Doe dan mee met onze online techniekles. Daarin kan je zelf ervaren hoe het als maker op het Corbulo College is. Tijdens deze les wordt er uitleg gegeven en maak je thuis een raceauto. Ook is er een korte rondleiding langs onze praktijklokalen en kan je je vragen chatten. Wil je meedoen? Mail dan naar techniekpakket@corbulocollege.nl, je krijgt dan informatie hoe je aan een pakket komt (anders kan je niet meedoen!) en hoe je de les kan gaan doen.

Loop nu virtueel door onze school!

11 november 2020
De meeste van onze nieuwe leerlingen kunnen niet wachten tot ze bij ons op school zitten. Speciaal voor iedereen die ons gebouw nu al van binnen wil zien hebben we de virtuele tour gemaakt.

Klik hier voor de virtuele tour.

Informatie over het MBO

27 oktober 2020

Ouderinformatie start leerjaar 4

7 september 2020

Corbulo weer begonnen

1 september 2020
Op dinsdag 1 september zijn alle leerlingen weer op school geweest, na vrijdag 13 maart was dat weer de eerste dag met alle leerjaren met hele klassen op school.

Leerjaar 1 heeft een wendag gehad waarbij zoveel mogelijk informatie op een leuke wijze met de leerlingen wordt gedeeld.

Klas 2, 3, 4 heeft op de eerste schooldag een mentorles om te checken of iedereen goed voorbereid is voor het nieuwe schooljaar, klas 3 heeft naast deze mentorles ook een sportieve watermiddag op de Vlietlanden.

Op woensdag 2 september starten ook de lessen weer volgens het lesrooster.

Zomervakantie 2020

16 juli 2020
Het Corbulo College is met vakantie, we zullen op dinsdag 25 augustus weer telefonisch bereikbaar zijn. Van dinsdag 25 tot donderdag 27 augustus zijn de medewerkers druk bezig het schooljaar op te starten.

Maandag 31 augustus wordt het schooljaar geopend nog zonder de leerlingen.

Op dinsdag 1 september worden alle leerlingen weer op school verwacht, alle leerlingen ontvangen hierover een mail hoe laat zij op school worden verwacht.

Op woensdag 2 september starten de lessen weer volgens rooster en zal ook de schoolfotograaf aanwezig zijn. De roosters van alle klassen vind je hier

Iedereen een fijne vakantie toegewenst!

Wenmiddag klas 1

7 juli 2020
Woensdag 8 juli is er voor de nieuwe eerste klassers een wenmiddag op het Corbulo College.

Leerlingen van klas 1A en klas 1B zijn om 13:30 uur welkom
Leerlingen van klas 1C en klas 1D zijn om 15:00 uur welkom

Diploma-uitreiking

3 juli 2020
Na een bizar corona jaar waren toch weer al onze examenkandidaten geslaagd (derde jaar op rij). Dit moest natuurlijk gevierd worden en daarom werden de diploma uitreikingen extra feestelijk vorm gegeven. De geslaagde leerlingen werden feestelijk en onder applaus binnen gehaald in een tot feestzaal omgetoverde aula, waar alle Leerlingen na een persoonlijk verhaal hun diploma op het podium konden tekenen.

Sfeerfoto's

100% en de laatste weken

18 juni 2020
Voor het 3e jaar op rij heeft het Corbulo College 100% geslaagden, alle examenkandidaten en hun familie en vrienden van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat! Op woensdag 1 en donderdag 2 juli zijn er 4 aparte diploma-uitreikingen, de examenkandidaten ontvangen hiervoor een uitnodiging om samen met 2 gezinsleden hun schoolloopbaan op het Corbulo feestelijk af te sluiten.

Vanaf 2 juni zijn al onze leerlingen uit klas 1, 2 en 3 weer dagelijks op school. Het Corbulo College heeft nieuwe roosters gemaakt en klassen veelal opgedeeld in 2 klassen. Leerjaar 1 en 2 zijn elke week 3 dagdelen op school, leerjaar 3 iedere dag en kunnen hierdoor hun Programma van Toetsing en Afsluiting richting het examen zo goed als mogelijk ‘gewoon’ dit jaar afronden.

De lessen op het Corbulo College gaan gewoon volgens rooster door tot en met maandag 13 juli, op dinsdag 14 juli vinden de rapport- en overgangsvergaderingen plaats en op woensdag 15 juli komen alle leerlingen voor het laatst op school om de boeken in te leveren en om het rapport op te halen. Op donderdag 16 juli kan leerjaar 3 nog een laatste herkansing doen waarna op vrijdag 17 juli de vakantie start welke eindigt op maandag 31 augustus.

School vanaf 2 juni weer open

28 mei 2020
Vanaf 2 juni gaat het Corbulo College op aangepaste wijze weer open. De leerlingen hebben een aangepast rooster en ouders en leerlingen zijn over de nieuwe regels geïnformeerd. Voor leerlingen die binnen acht kilometer van de school komen geldt dat zij bij voorkeur lopend of met de fiets naar school komen en niet met het openbaar vervoer. Regionaal is er door de onderwijsstichtingen met de HTM overlegd. Het advies blijft bij voorkeur geen gebruik van het OV te maken tenzij het echt niet anders kan (om overbelasting te voorkomen). Wanneer leerlingen toch met het OV naar school komen moeten zij op de volgende zaken letten:

1. In het algemeen: Reis alleen met het OV als het écht noodzakelijk is.
2. Het is per 1 juni verplicht om in het OV een niet-medisch mondkapje te dragen.
3. Houd ook met dit mondkapje op in het OV zo veel mogelijk afstand van elkaar.
4. Iedereen is en blijft zelf verantwoordelijk. Dus als de trein, tram of bus te vol is: sla er 1 over. Ga dus voor de zekerheid op tijd, dus eerder dan normaal, van huis weg.
5. Een buschauffeur of trambestuurder kan besluiten om, als het voertuig te vol is, door te rijden. In dat geval kun je pas met de volgende bus of tram mee.
6. Betaal voor je OV-reis. Check in en check uit met de OV-chipkaart. Er wordt op gecontroleerd.

Het is niet zo dat de scholen zorg dragen voor het vervoeren van leerlingen van en naar school (in tegenstelling tot wat eerdere berichtgeving van de minister-president leek aan te geven).

Voor het derde jaar op rij 100% geslaagd

15 mei 2020
Onder de bizarre omstandigheden van de corona crisis hebben onze leerlingen geweldig gepresteerd. Wij zijn super trots op al onze examenkandidaten die de afgelopen weken naar school zijn gekomen om hun PTA’s af te ronden door de laatste schoolexamens te maken. Hiervan hing alles af want doordat het centraal eindexamen niet doorging, was er geen kans meer hiermee tekorten goed te maken. Wel kon dit met een herkansing in SO 6, maar zelfs dit was voor niemand noodzakelijk en alle leerlingen zijn geslaagd! Naast deze bijzondere prestatie zijn een paar leerlingen zelfs cum laude geslaagd. Alle leerlingen, ouders, vrienden en familie van harte gefeliciteerd.

School gesloten tot en met maandag 1 juni (29-04-2020)

29 april 2020
Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus is onze school tot dinsdag 2 juni gesloten.

Medio mei wordt bekend gemaakt hoe de situatie vanaf dinsdag 2 juni zal zijn, uiteraard houden wij ouders en leerlingen op de hoogte hoe wij invulling gaan geven aan de hernieuwde richtlijnen.

Tips voor thuiszitten (met kinderen) tijdens het coronavirus.

2 april 2020

Uit alle informatie die te vinden is op alle kanalen, hebben wij een aantal tips gehaald die we met jullie willen delen. Naast deze tips wijzen we u erop dat op de site van het Nederlands Jeugdinstituut ook veel nuttige informatie te vinden is die regelmatig geüpdatet wordt.

https://www.schoolformaat.nl/pagina/coronavirus

https://www.nji.nl/coronavirus

Voor opvoedondersteuning, tips om de dag door te komen, of gewoon een aanspreekpunt buiten het gezin om kunt u bellen met:

  • Mevr. Smolders. Op maandag, dinsdag en donderdag bereikbaar voor leerlingen en ouders via mail a.smolders@schoolformaat.nl en telefoon  06- 104 66 132  van 9.30 – 12.00 uur en van 13.00 – 14.30 uur; m.u.v. de schoolvakanties.
  • In de meivakantie van 20 april t/m 5 mei kunt u bellen met De Bureaudienst van Schoolformaat bereikbaar via: bureaudienst@schoolformaat.nl of via 06- 257 515 81. Bereikbaarheid van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
  • Voor leerlingen is er een Chat mogelijkheid: schoolformaat.nl/chat.

Muziek Project Corbulo College

21 februari 2020
In de week van maandag 17 februari zijn onze leerlingen van het eerste leerjaar in de middag op bezoek geweest bij het Trias cultureel centrum voor een muziekproject. In twee middagen hebben onze leerlingen met veel enthousiasme onder begeleiding van muziekdocenten prachtige intro’s, beats, een refrein en een outro gemaakt. De resultaten mogen er wezen en we kunnen terugkijken naar een geslaagd muziekproject.

Schaatsen

12 februari 2020
Op vrijdag 7 februari  vond voor de tweede keer het schaatsfeest op het ijs van ICE Paradiso bij winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam plaats. Met meer dan honderd leerlingen was het weer een druk bezocht feest en op een enkele valpartij na was het ook weer een groot succes. Onder de discoverlichting werd er veel geschaatst en gelachen en het feest is dus weer voor herhaling vatbaar!

Prijs Pac-Man en VR

3 februari 2020
Zaterdag 25 januari hebben veel leerlingen die op onze opendag zijn geweest een poging gedaan om de hoogste score te halen bij Makey Makey Pac-Man en rekenen op de VR.
Wij willen Alex (Pac-Man) en Jari (VR rekenen) feliciteren met het halen van de hoogste score. Beide krijgen van het Corbulo een leuke prijs opgestuurd.

Les “What’s happy”

27 september 2019
Samen afspraken maken over chatten op het Corbulo College. Nettiquette is een samenvoeging van de woorden netwerk en etiquette. De nettiquette omvat de ongeschreven richtlijnen en gedragsregels voor het gebruik van internet.

Tijdens de les “What’s happy” dagen wij onze leerlingen uit om met elkaar afspraken te maken over fatsoenlijke online omgangsvormen.

Corbulo heeft examens op orde

22 september 2019
Op dinsdag 17 september heeft de onderwijsinspectie een onderzoek op het Corbulo College uitgevoerd. Wellicht heeft u de laatste jaren gelezen dat bij sommige scholen de schoolexamens niet goed zijn verlopen, hierom controleert de onderwijsinspectie de scholen extra op dit punt.

De onderwijsinspectie was onder de indruk van de structuur en regels op het Corbulo. Het PTA (Programma van Toetsing en Afsluiting) is zeer uitgebreid maar compleet op orde, op een enkele spelfout na. De inspectie heeft geen enkel probleem gevonden, daarmee is de examinering door en op het Corbulo beoordeeld met een VOLDOENDE (een beter oordeel bestaat niet).

Kamp vierde leerjaar

7 september 2019
De leerlingen uit het vierde leerjaar zijn op 5 t/m 7 september op kamp geweest naar de Ardennen. Hier hebben zij verschillende teambuilding, sport en survival activiteiten gedaan, zoals boogschieten, gezamenlijk door de mikadobox, tokkelen en down hill steppen. Tijdens deze drie dagen zijn zij op deze manier voorbereid om als groep richting het examen voor elkaar klaar te staan en door te zetten wanneer het even tegen zit, zodat wij net zo als de afgelopen twee jaar weer kunnen afstevenen op een 100% slagingspercentage. Uiteraard is er ook tijd geweest voor gezelligheid en ontspanning en hebben de leerlingen en docenten drie fantastische en memorabele dagen gehad.

Zie de foto's in onze online fotoalbum: http://corbulo.magix.net/album

We zijn weer begonnen

4 september 2019
Op dinsdag 3 september hebben we een goede start van een nieuwschooljaar gemaakt, met wel 85 nieuwe leerlingen en 10 nieuwe collega’s.

Op dinsdag hebben de eerste jaars al een lange schooldag erop zitten, de zogenoemde “wendag”. De 2e en 4e jaars waren wat korter op school, maar de 3e jaars hebben er alweer een sportieve teambuildingdag op zitten. Uiteraard zijn ook dit jaar weer alle pas- en klassenfoto’s op de eerste dag gemaakt.

Op woensdag was voor klas 1-2-3 de start van het reguliere rooster, terwijl klas 4 vertrok naar de Ardennen voor een survival-driedaagse. Volg ons op Facebook of Twitter voor alle info.

Vakantie

18 juli 2019
Het Corbulo College is met vakantie, we zullen op dinsdag 27 augustus weer telefonisch bereikbaar zijn. Van dinsdag 27 tot donderdag 29 augustus zijn de medewerkers druk bezig het schooljaar op te starten.

Maandag 2 september wordt het schooljaar geopend nog zonder de leerlingen.

Op dinsdag 3 september worden alle leerlingen weer op school verwacht, alle leerlingen ontvangen thuis hierover per brief per post.

Op woensdag 4 september starten de lessen weer volgens rooster, alleen de 4e jaars nog even niet, die zijn van woensdag 4 t/m vrijdag 6 september in de Ardennen te vinden.

Iedereen een fijne vakantie toegewenst!

100% van de examenkandidaten geslaagd op het Corbulo College

17 juni 2019
Iedereen van harte gefeliciteerd, en tot ziens op de diploma-uitreiking (26 juni).

11 juli Informatiemiddag en rondleiding voor zij instroom

12 juni 2019
Wij hebben voor het nieuwe schooljaar nog plek in leerjaar 2 op VMBO basis en kader. In het 3e leerjaar hebben we nog plek in de profielen BWI (Bouw, wonen & interieur) en PIE ( produceren, installeren & energie). Lijkt het je leuk om veel met techniek bezig te zijn en wil je overstappen van school?

Kom op donderdag 11 juli samen met je ouder(s), verzorger(s) om 14.30 naar onze informatiemiddag. Je krijgt te horen wat je op onze school allemaal kunt doen en we laten je de school zien.

Nog een aantal plekken in leerjaar 2 en 3

22 mei 2019
Zoekt u nog een kleinschalige school waar de leerlingen veel lesuren techniek krijgen? Wij hebben nog een (beperkt) aantal plekken voor “makers” in klas 2 basis en kader en in klas 3 in de richtingen Bouw, Wonen & interieur en Produceren, installeren & energie.

Lever het aanmeldformulier (klik hier) samen met de volgende documenten zo snel mogelijk maar uiterlijk 1 juli in de bij de adminsitratie op het Corbulo College
- Onderwijskundig rapport van de basisschool
- Onderwijskundig rapport,
- VO-VO van de huidige VO school
- Recente cijferlijst
- Verzuimoverzicht
- Overige belangrijke toets- en testgegevens
- Kopie ID kaart van de leerling

Leerlingen uit het derde leerjaar zijn naar Movies that Matter geweest.

29 maart 2019
Movies that Matter vindt haar oorsprong in het Amnesty International Film Festival. Dat mensenrechten worden nageleefd is helaas niet vanzelfsprekend. Wat doe je wanneer jouw rechten worden aangetast? Grijp je in als iemand niet zichzelf kan zijn omdat hij anders is?

Woensdag heeft leerjaar 3 de film Rafiki bezocht over homoseksualiteit in Kenia. Donderdag hebben geïnteresseerde leerlingen de film Lucia de B gezien en meegedaan aan een debat (tegen MBO’ers!) over rechterlijke dwaling. Al met al was het een leerzame week waarbij onze leerlingen hopelijk tot denken zijn aangezet.

Bob wint timmerwedstrijd

13 februari 2019
De jaarlijkse timmerwedstrijd van Haagbouw is dit jaar gewonnen door een leerling van het Corbulo College. Bob de Gier uit klas 4KB was dit jaar de beste. Gefeliciteerd Bob!

TechniekMenu presenteert boek aan Andre Kuipers

9 februari 2019
Het TechniekMenu is het samenwerkingsplatform van 17 basisscholen in Leidschendam-Voorburg en het Corbulo College om lessen Wetenschap & Techniek breed onder de aandacht te brengen bij alle leerlingen in de regio. Harrie Ozinga, oprichter van het TechniekMenu, heeft over deze unieke samenwerking een boek geschreven om zo alle opgedane kennis en ervaringen te kunnen delen met alle leerkrachten in Nederland. Vandaag ontving Andre Kuipers een van de eerste exemplaren, maar niet voordat hij een inspirerend hoorcollege had gegeven aan enkele klassen van de samenwerkende scholen.

Inschrijven / rondleiding

28 januari 2019
Uw kind inschrijven op het Corbulo College?
 
Wij zijn zaterdag 9 februari van 10.00 tot 13.00 open zodat
u het inschrijfformulier en de voorkeurslijst kunt inleveren.

Rondleiding op het Corbulo College:
Zit uw zoon of dochter in groep 8? Kom dan samen met uw kind langs voor een rondleiding door onze prachtige school. Tijdens de rondleiding ziet u het gebouw en kunt u natuurlijk ook vragen stellen. Wij hebben een rondleiding op: Woensdag 6 februari om 14.00 uur.

The big challenge

23 januari 2019
28 maart dan is het zover. Dan doen alle leerlingen van klas 1,2 en 3 van het Corbulo College mee aan The Big Challenge. The Big Challenge is een wedstrijd waaraan scholieren uit heel Europa meedoen. Zoals de naam al doet vermoeden,  gaat het om het vak Engels en laat dit nu net een vak zijn waar de meeste leerlingen heel goed in zijn. Om die dag zo goed mogelijk te kunnen scoren, oefenen ze tijdens de les, maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld via hun mobiele telefoon. De scores worden bijgehouden en elke leerling doet haar/zijn best om bovenaan te eindigen. De naam die bovenaan de lijst staat, wisselt dus dagelijks. We zijn hartstikke trots op de inzet van alle leerlingen en de vorderingen die ze maken. Door het vele oefenen, maken ze namelijk niet alleen meer kans op een prijs, maar worden ze ook veel beter in Engels. Grote winst dus.Elke klas doet mee op zijn eigen level en iedereen maakt dus een goede kans om op 28 maart een prijs te winnen.

Ik leer leren

20 januari 2019
Na de kerstvakantie zijn we gestart met een pilot van de training Ik Leer Leren in klas 1D. De training wordt gegeven door mevrouw Wesseling en mevrouw Meeng. Tijdens deze training krijgen de leerlingen handvatten aangereikt over en gaan ze aan de slag met de volgende thema’s:

Leerstijl: Wat is je talent en hoe zet je dit effectief in
Leerstrategie: Wat is een slimme aanpak voor leerwerk, maakwerk en rekenwerk
Faalangst: Hoe ga je om met spanning en stress
Concentratie: Hoe houd je je bij de les en hoe houd je het vol
Motivatie: Wat doe je met 'geen zin' en saaie lessen
Plannen en organiseren van huiswerk, taakopdrachten en vrije tijd
Evalueren: Hoe pak je je zaken aan en hoe kan het beter

Tijdens de eerste training hebben we vooral gekeken naar hoe de leerlingen tegen de training aankijken en wat ze graag willen leren tijdens de training. Vanuit de klas kwamen veel suggesties die we allemaal hebben opgeschreven.

Het was een bijzondere en open bijeenkomst met hele mooie uitkomsten.

Smoothymaker-Fiets-Standaard

8 december 2018
In opdracht van het Techniekmenu Leidschendam-Voorburg heeft het Corbulo College een Smoothymaker-Fiets-Standaard (SFS) ontwikkeld. Op de SFS kan iedere fiets worden gezet, fruit en melk of yoghurt in de smoothymaker, en fietsen maar! De diverse afdelingen hebben geholpen met de ontwikkeling, zo zijn er onderdelen ge-3D-print, is de standaard bij de lessen metaaltechniek gelast en is er een wiel geleend van de afdeling voertuigentechniek.

Jayson Akkermans uit klas 2C had het genoegen de eerste smoothy bij elkaar te fietsen en te proeven met dhr. J.N. Koot, adjunct-directeur.

Bekijk hier op onze facebookpagina het filmpje!

Open dag

8 december 2018
Op zaterdag 26 januari is van 12.00 tot 15.00 uur onze open dag. In de week van 14 t/m 18 januari organiseren wij de week van de Techniek, Technologie en Design waarin groep 8 leerlingen een dag op onze school technieklessen krijgen en kunnen ervaren hoe het is om bij ons op school te zitten.

Rondleiding op het Corbulo College
Zit uw zoon of dochter in groep 8 en kunt u niet wachten tot de open dag? Kom dan samen met uw kind langs voor een rondleiding door onze prachtige school. Tijdens de rondleiding ziet u het gebouw en kunt u natuurlijk ook vragen stellen.
Wij hebben een rondleiding op:
Woensdag 30 januari om 14.00 uur.

Wiskunde leren door te poolen

14 november 2018
De Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB) heeft woensdagmiddag een mobiele pooltafel bezorgd bij het Corbulo-college in Voorburg. Directeur Willem La Rivière van de KNBB kwam de tafel persoonlijk brengen.

Lerend spelen
Bij de tafel komt een heel pakket aan lesmateriaal mee, waarin leerlingen aan de hand van biljartoefeningen wiskundige principes uitgelegd krijgen en oefenen. Ook komt er met enige regelmaat een biljartinstructeur langs op de school en is het de bedoeling dat de gymleraar een poolcompetitie opzet. 'Smartpool' heet het project.

"De meeste pooltafels staan in horecagelegenheden," legt La Rivière uit. "Daar mogen deze jongeren vanzelfsprekend nog niet in vanwege het schenkverbod. We hopen hen op deze wijze toch voor de biljartsport te interesseren."

Enthousiasme
Adjunct-directeur J.N. Koot is zelf ook een liefhebber van het spelletje. Hij geeft tevens wis- en natuurkunde op het Corbulo-college. Volgens hem biedt de benadering in het lespakket een leuke en praktische manier om bij leerlingen wiskundig inzicht te versterken. "Toen ik van dit aanbod van de biljartbond hoorde, was ik meteen enthousiast. Ik heb direct contact opgenomen."

La Rivière valt hem daarin bij: "Ik krijg alleen maar positieve reacties van scholen." En het loopt storm. "Tot het einde van het jaar heb ik elke week wel één of twee scholen in mijn agenda staan, waar ik een tafel ga brengen."


Link naar artikel Midvliet

Kamp eerste klas

3 oktober 2018
Het introductiekamp voor de nieuwe eerste klassers was weer een groot succes. In Heino werd een actief en uitdagend programma doorlopen met klimmen, zwemmen, stormbanen en teambuildingsactiviteiten. Wil je meer zien van ons kamp? Kijk dan naar de foto’s en video’s in ons fotoalbum. 

4e jaars in de Ardennen

31 augustus 2018
De 4e jaars gaan op voor hun examen met een loodzware opdracht, namelijk om net zoals vorig jaar te zorgen voor een 100% slagingspercentage! Om het jaar goed te beginnen starten zij met een survival en teambuilding kamp waarin hard werken en elkaar helpen centraal staan. Van woensdag 29 t/m vrijdag 31 augustus hebben zij een loodzwaar programma afgewerkt, onderdelen als de 10km loop, survival, team building, GPS tocht, mountainbiken, tokkelen, down hill steppen, enzovoort... gelukkig ook tijd voor het zwembad, een voetbalmoment met en tegen de docenten en een heerlijke BBQ bij ondergaande zon. Een fantastische 3-daagse, maar nu met zijn allen richting het diploma aan het einde van het jaar.

Foto's: http://corbulo.magix.net/album

Start schooljaar

27 augustus 2018
Op dinsdag 29 augustus start voor onze leerlingen het nieuwe schooljaar. De nieuwe leerlingen in de eerste klas hebben die dag een 'wendag' en de leerlingen uit de vierde klas krijgen dan de laatste informatie over het teambuildingkamp waar zij de drie dagen daarna voor in de Ardennen zitten. Vanaf woensdag 30 augustus starten de lessen voor leerjaar 1, 2 en 3 volgens rooster en de week daarna gaan de leerlingen uit het eerste leerjaar op 5, 6 en 7 september op kamp. Wij wensen alle leerlingen veel plezier en een leerzaam en uitdagend schooljaar!

Door extra klas nog plekken beschikbaar

26 juni 2018
Door de toenemende interesse voor onze school hebben wij een extra derde klas motorvoertuigentechniek (mobiliteit en transport) geformeerd. Hierdoor zijn er in ons derde leerjaar weer plekken beschikbaar voor zij-instroomleerlingen. Wanneer je interesse hebt kun je contact opnemen met dhr. Kerkemeijer: p.kerkemeijer@corbulocollege.nl

100% welke school kan dat zeggen?

15 juni 2018
Op het Corbulo College zijn alle leerlingen van Basis en Kader geslaagd!

Pannagoaltjes voor Onze Wereld

14 juni 2018
Vandaag hebben Rick en Marco de pannagoaltjes die zij met een aantal klasgenoten hebben gemaakt overhandigd aan basisschool Onze Wereld. Een aantal van onze toekomstige leerlingen uit groep acht en een paar potentiële nieuwe leerlingen uit groep zeven namen de goaltjes dankbaar in ontvangst, waarna ze ook direct tijdens de pauze werden gebruikt. Een prachtig voorbeeld van wat leerlingen uit het voortgezet onderwijs kunnen betekenen voor leerlingen uit het basisonderwijs binnen Lucas Onderwijs!

Techniek & Technologie

6 juni 2018
Een aantal hardwerkende leerlingen zijn aan het eind van het schooljaar al door alle opdrachten bij Techniek & Technologie heen. Als zij alles af hebben krijgen de leerlingen de mogelijkheid om zelf iets te ontwerpen. Hieronder zien jullie een van de mooie dingen die daaruit kunnen komen. Timothy wist niet goed wat hij moest maken, dus kreeg hij de opdracht om een vogelhuisje te maken. Helemaal naar eigen idee heeft hij dit gemaakt en kijk eens wat een prachtig resultaat. Het vogelhuisje heeft een loopbrug richting de voederbak, zodat de diertjes toch een beetje moeite moeten doen om eten te verkrijgen.

Ouder en leerling tevredenheid heel hoog

20 mei 2018
De afgelopen periode zijn de enquêtes voor de ouder en leerling tevredenheid in leerjaar 1, 2 en 3 afgenomen. Wij zijn erg blij met en trots op de uitkomst daarvan. Uit beide tevredenheidsonderzoeken komt naar voren dat de tevredenheid ruim boven het landelijk gemiddelde ligt (leerling tevredenheid op het Corbulo College een 7,2 en landelijk een 6,6, ouder tevredenheid op het Corbulo College een 8,6 en landelijk een 7,3) Over belangrijke onderwerpen zoals veiligheid zijn de ouders en leerlingen ook erg tevreden. Uiteraard kijken wij ook naar de onderdelen waar minder goed op wordt gescoord zoals aansluiten bij de actualiteiten zodat wij dit kunnen verbeteren en volgend jaar een nog hogere tevredenheid bereiken.

Sportdag eerste en tweede leerjaar

12 februari 2018
De eerste en tweede klas leerlingen hebben op donderdag 8 februari een sportdag gehad in het Forum Kwadraat. Op deze sportdag werd er een basketbal- en een voetbaltoernooi gehouden. Hoewel alle leerlingen enthousiast en fanatiek mee deden kwamen de winnende teams bij beide toernooien uit klas 2A. Het basketbaltoernooi werd gewonnen door team 2 uit klas 2A en het voetbaltoernooi door team 3 uit die klas. De sportdag was voor alle leerlingen een sportieve en gezellige happening en zeker voor herhaling vatbaar.

Foto's >

Brede school

8 februari 2018
Woensdag 7 februari is naast de workshop kickboksen ook de workshop graffiti gestart op het Corbulo College. Zo’n tien leerlingen hebben vanmiddag enthousiast en kosteloos deelgenomen aan deze extra activiteiten. Wij zijn benieuwd naar de ontwikkeling van deze nog onbekende talenten.

Inschrijven groep 8 leerlingen

29 januari 2018
Aanmelden op het Corbulo College? Dit kan elke werkdag van 8.00 tot 16.30 uur en op vrijdag 16 februari zelfs van 8.00 tot 19.30 uur! (Van 15.00 tot 19.30 uur wordt u geholpen met aanmelden).Vergeet niet de BoVo kaart mee te nemen. Nu al meer informatie over het Corbulo College? Neem dan contact op met dhr. Kerkemeijer (p.kerkemeijer@corbulocollege.nl).

Spots on jobs

19 januari 2018
Als je doet wat je leuk vindt, voelt werken niet als een last.

Afgelopen woensdag stond in het teken van werk voor de tweede- en derdejaars leerlingen. Waar ben ik goed in? Wat daagt mij uit? Hoe vind ik een baan? Waarom is doen wat je leuk vindt zo belangrijk? Allemaal vragen die voorbij kwamen tijdens het sollicitatieproject en het bezoek aan spots on jobs.

Baangarantie kun je niet geven maar voor mensen met passie is er altijd een markt.

Open dag komt eraan! 12.00 - 15.00 uur

23 december 2017
Bekijk hier de aankondiging van onze Open Dag op zaterdag 27 januari 2018.Corbulo sluit 2017 feestelijk af

22 december 2017
Op donderdag 21 december was de laatste lesdag van 2017, in de middag gingen de laatste klassen nog schaatsen en de vierde jaars leerlingen gingen Lunch-Dineren, ofwel Luneren, bij de Oosterse Buurman, het Chinese restaurant gelegen naast onze school.

Op vrijdag 22 december was er een feestelijk ontbijt met onze eerste 3 leerjaren in de aula van onze school (zie foto), waarna de vakantie voor zowel de medewerkers als de leerlingen kon gaan beginnen. Alle leerlingen kregen dit jaar een ‘PowerBank’ als kerstkado mee naar huis, zodat niemand meer met een accu-tekort voor zijn of haar smartphone komt te zitten.

Wij wensen iedereen een fijne vakantie, feestelijke kerstdagen en een goed begin van 2018.

Santa-run

17 december 2017
Op zondag 17 december werd de Rotary Santa run gehouden in Voorburg, een hardloopevenement waarin mensen in kerstmannenpak vier kilometer hard liepen en zo geld inzamelden voor stichting Leergeld. Namens het Corbulo College namen Daan en Laurens deel en zonder enige training vooraf wisten zij ook nog bij de eerste tien te eindigen. Een hele prestatie en daarbij natuurlijk extra inkomsten voor stichting Leergeld die leerlingen en ouders die dat nodig hebben ondersteund met spullen voor school.

Extra foto's >

Muziekproject eerste klas

24 november 2017
20, 21 en 23 november 2017 hebben de leerlingen van het eerste leerjaar een muziekworkshop gehad bij het Trias, de muziekschool in Rijswijk. De eerste dag was een snuffeldag, proeven hoe een muziekinstrument bespeeld kan worden.
De overige twee middagen hebben ze heel hard geoefend om het muziekinstrument van hun keuze zo mooi mogelijk te laten klinken, want op de laatste middag was er een uitvoering in de theaterzaal met hun eigen jaargenoten en ouders als publiek.

Applaus voor de prachtige noten die ze hebben laten horen. Foto's >

Bezoek Haagbouw en Zichtenburg

19 november 2017
In het tweede leerjaar staat de profielkeuze centraal. Wat wil ik, wat kan ik en hoe krijg ik dat voor elkaar?
Om onze leerlingen in hun loopbaanoriëntatie te begeleiden bezoeken wij bedrijven en opleidingsinstituten.
Hoe eerder je nadenkt over de toekomst, hoe zorgvuldiger je die kunt plannen!
Meer foto's in het fotoalbum.

Schoolbordje opdracht C&D

16 november 2017
De schoolborden zijn al lang verdwenen uit de school maar de leerlingen van het eerste jaar maken nog een mini schoolbordje voor thuis aan de muur.  De opdracht heeft als thema: stripfiguren. Dus na het ontwerpen (onderzoek en tekenen van stripfiguren), gaan de leerlingen aan de slag met figuurzagen, zaagmachines en verf voor een origineel werkstuk. Origineel en creatief dat begrijpen de leerlingen prima, want niet een werkstuk is hetzelfde. Waar ook gelet wordt is het werkstuk er perfect uitziet. Dus liniaal, schuurpapier maar vooral ook mooi in kleuren van de stripfiguren is belangrijk! En het mag gezegd worden, ook dit jaar zitten er weer leerlingen met veel schildertalent bij.

Burgemeester opent vernieuwd gebouw Corbulo College

27 oktober 2017
Bij vernieuwd technisch onderwijs hoort een nieuwe inrichting. Afgelopen zomer heeft het Corbulo College dan ook de nodige vernieuwingen in het gebouw doorgevoerd. Naast nieuw meubilair, een vernieuwde aula is het gangenstelsel helemaal opgefrist.

Symbool voor de vernieuwing van het technisch onderwijs op het Corbulo College stond deze middag de Laser-snijder. Deze jongste aanschaf werd na een uitgebreide rondleiding langs de verschillende technische afdelingen feestelijk onthuld door burgemeester Tiggelaar met behulp van een drone, waarmee het vernieuwde gebouw officieel in gebruik werd genomen.

Foto-album

Fantastische presentatie tijdens de voorronde van het open podium van “Talentenloods”

26 oktober 2017
Op donderdag 27 oktober hebben Tycho en Kay uit klas 2C hun zelf bedachte hydraulische robotarm in een volgepakt Ludens Theater gepresenteerd. De jongens hebben zelf een prototype ontworpen en geproduceerd van afval. Tijdens de presentatie konden zij door middel van de robotarm een koffiebeker vastpakken en optillen. De jury prees het talent, de motivatie en het plezier van deze twee leerlingen van het Corbulo College. Zij kregen dan ook een wildcard voor de finaleronde op zaterdag 26 mei in de grote theaterzaal van theater Ludens.

Leuke wiskundeles!

2 oktober 2017
Een les wiskunde koppelen aan creativiteit en design, kan dat? Natuurlijk! Een lesje over coördinaten wordt in klas 2B en 2C omgetoverd tot een superleuke creatieve les. Aan de hand van ongeveer 200 coördinaten ontstaat een schattige Tweety of een stoere Tazmanian Devil.

Met het eerste leerjaar naar het Generation Discover festival!

25 september 2017
Woensdag 4 oktober 2017 gaan alle leerlingen uit het eerste leerjaar naar het Malieveld om daar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie te zien en te ervaren. Echt iets voor onze leerlingen dus!

Eigen huisje bouwen bij techniek breed

17 september 2017
Het laatste jaar Techniek Breed wordt door dhr. Van Doorn groots aangepakt. De leerlingen zijn verdeeld in drie groepen en elke groep gaat zijn eigen huisje bouwen en deze daarna voorzien van elektra (m.b.v. zonnepanelen), water enz. Eerst hebben zij het lokaal gebruiksklaar gemaakt voor de bouw van de huisjes en deze week zijn zij begonnen met het bouwen van de huisjes (zie film in het fotoboek) die voor het gemak op een frame met wielen worden geplaatst, zodat zij ook eenvoudig in het lokaal zijn te verplaatsen.

Meiden in de techniek

17 september 2017
Gelukkig komen er langzaam maar zeker ook meer meisjes op de techniek af op het Corbulo College. Vooral hun creativiteit is vaak opvallend. Zo ook bij Lotte uit klas 2C die bij Techniek en Technologie deze controller in de vorm van een make up setje maakte die m.b.v. de Makey Makey ook echt als controller aangesloten op de computer werkt (zie film in het fotoboek).

1e leerjaar op kamp geweest in Heino

5 september 2017
Summercamp Heino
Woensdag 30 augustus 2017. Het is negen uur en leerlingen en ouders druppelen langzaam binnen. Vandaag is het zover, we gaan op kamp met alle brugklassers. Docenten en leerlingen gaan elkaar beter leren kennen op Summercamp Heino. De weersverwachtingen voorspellen vooral regen, maar dat mag de pret niet drukken. Als alle leerlingen binnen zijn ontbreekt er nog één ingrediënt: de bus. Helaas heeft deze vastgestaan op de snelweg en heeft een uur vertraging, we vertrekken dus wat later.

Dropping
Na een uurtje was het dan zover, de bus kon ingeladen worden en we gingen op weg. Na een uurtje rijden, moest de chauffeur nog even verplicht rusten. Bij een benzinestation hebben de docenten uitleg gekregen over hoe de GPS voor de dropping werkt. Gelukkig stond er op de bagagelijst dat de leerlingen geen geld mee mochten nemen, dus heeft het benzinestation goede zaken gedaan. Ongeveer vijf kilometer voor het kamphuis werden de klassen en hun mentoren één voor één gedropt. Bewapend met een GPS systeem moest de weg naar het kamphuis gevonden worden. Een belevenis op zich. Gelukkig bestaat er Google Maps en hebben alle klassen de uiteindelijke bestemming gevonden. Onderweg zijn we nog wel een paar varkens in een modderpoel tegen gekomen, of waren het nou beren?

Aankomst
Eenmaal aangekomen op het kampterrein moesten de kamers verdeeld worden. Achtenveertig jongens en acht kamers met zes bedden. Dat komt goed uit en groepjes van zes maken zou dus zo gebeurd moeten zijn. Gelukkig hebben we leerlingen die zich plots heel 'Nobel'  opstellen en toen konden de kamers ingericht worden. Heerlijke kamers met eigen douche en toilet. Een echte luxe!
 
Team Challenge
Het kamp begon met een Team Challenge. De leerlingen hebben in drie groepen allerlei taken moeten volbrengen, die zonder teamwork niet te doen waren.  Keihard gewerkt is er en alle onderdelen zijn gelukt. Het was heel leuk om te zien, hoe snel leerlingen vertrouwen in elkaar hebben. Hierna gingen we naar het touwparcours-eiland. Een eiland dat alleen te bereiken is door verschillende soorten touwbruggen te trotseren (en voor de fotograaf gelukkig ook per gewone brug).  Van alle aanmoedigers en waaghalzen heeft er maar één de sloot daadwerkelijk bereikt, dus echt iets om trots op te zijn.

Dansen in de disco
Teruggekomen bij het kamphuis kon er lekker gezwommen worden en was de uitdaging vooral om op het luchtkussen in de vijver te klimmen. Het avondeten bestond uit zelfgemaakte pizza uit de steenoven. ’s Avonds stond er een bosspel op de planning, maar deze is helaas door het weer niet doorgegaan. Daardoor was er nu wel extra lang de tijd om jezelf op te knappen voor de disco. Met tweeëndertig kinderen gingen we heen, maar er werd ons verzekerd dat we met minimaal drieëndertig terug zouden komen. Zelfvertrouwen was er in iedere geval genoeg. Het was een spannende tocht richting de disco, want een groep van een andere school had een griezeltocht uitgezet, maar zonder kleerscheuren zijn we bij de disco aangekomen. Een fantastische ruimte waar de leerlingen zich hebben vermaakt met het hangen in de bus, een potje poolen en lekker wat drinken, na verloop van tijd werden zelfs de voetjes van de vloer gedaan. Eenmaal weer thuis aangekomen was het tijd om te gaan slapen. Een paar uur later werd door iedereen dat begrepen en was het rustig in het kamp. Rond acht uur ’s morgens lieten de eerste gezichtjes zich weer zien en kon er rustig ontwaakt worden. Het ontbijt stond om negen uur gepland.  

Challenge Run
Donderdag 31 augustus was de dag van de Challenge Run. Op ons hele terrein stonden verschillende uitdagende opdrachten klaar, waar de leerlingen op vrijwillige basis aan mee konden doen. Wel konden er bij elke Challenge punten verdiend worden. Het team met de meeste punten kon een prijs winnen. Er was onder andere een hoogteparcours, je kon pijl-en-boogschieten, kanovaren, er stonden bikesteps, je kon klimmen op een hoge jakobsladder en misschien wel net zo hoog kratjesstapelen. De leerlingen hebben veel gedaan, van kano’s omgooien, tot pijlen over het parcours heen schieten tot megaveel punten scoren. Het team dat gewonnen heeft, kreeg uiteindelijk een limited edition van de Challenge Run bidon.  

Levend Stratego
Het avondeten bestond uit een keuze menu: macaroni of nasi, een uitgebreide saladebar en als toetje chocoladevla. Na het eten was er even tijd voor een potje badminton, voetballen of gewoon op je kamer hangen. Dit samen met het hoge bezoek wat we deze avond mochten ontvangen. In de avond was het droog, dus tijd voor Levend Stratego. Duitsland heeft twee keer mogen winnen van Amerika. Heel creatief werd er omgegaan met de regels en steeds meer strategieën werden uitgedacht. Hierdoor werd het echt een leuk spel en hebben de leerlingen ervan genoten. Zo’n tweede avond is het vaak wat rustiger en dat was ook dit jaar het geval. Rond één uur was het stil en konden er lekker een paar uurtjes rust gepakt worden. De volgende ochtend gingen we om half negen ontbijten. Zo begon voor de meesten de dag van 1 september met weer een lekker gekookt eitje en vers gebakken broodjes.  

Bootcamp
Klinkt zwaar. Was het ook. Zeker als het de laatste dag van het kamp is en je eigenlijk geen droge spullen meer hebt. Toch hebben de leerlingen allemaal meegedaan en gezocht naar alternatieven als het even niet lukte. Hard gewerkt en echt hun best gedaan werden ze beloond met een lunch met een snack: een frikadel of een kaassoufflé. Na het opruimen en leeghalen van de kamers, volgde alleen nog de weg terug naar huis. Voor sommigen onder ons een slaapwekkende gebeurtenis, maar voor anderen eindelijk tijd om je zangkunsten te vertonen.

Moe en voldaan kwamen we zoals gepland om vier uur ’s middags weer in Voorburg aan. We hebben er allemaal enorm van genoten!

Foto's en filmpjes -->
360 graden foto's (Facebook) --> 
360 graden filmpjes (Facebook) -->

Leerlingen zijn weer gestart

23 augustus 2017
Op de eerste schooldag werden alle leerlingen per leerjaar ontvangen in de vernieuwde aula, waarna zij met hun mentor en klas meegingen om o.a. op de foto te gaan. De leerlingen uit de eerste klas hadden een 'wendag' die werd afgesloten met een voetbaltoernooi met heerlijk weer en bij passend ijsje.

Foto's

3e jaars naar de Vlietlanden

23 augustus 2017
Voor de 3e  jaars leerlingen van het Corbulo College werd ook dit jaar weer een kennismakingsmiddag georganiseerd op de locatie Recreatiegebied De Vlietlanden. Samen met andere collega’s en onder coördinatie van de docent LO/ Sportcoordinator, stond natuurlijk ook dit jaar weer het vlotbouwen en vlotvaren op het programma. Op dinsdag 22 augustus 2017 waren vanaf 13.00 uur de kano’s en ‘drakenboten ook weer van de partij. Het weer was deze dag fantastisch en de leerlingen hebben zich optimaal vermaakt. De meeste leerlingen vonden het ook niet erg om even ‘koppie’ onder te gaan. Rond 16.00 waren de leerlingen klaar en gingen op eigen gelegenheid weer naar huis. Kortom de Vlietlanden middag 2017 was wederom een spetterend succes !

We gaan weer beginnen

18 augustus 2017
Het Corbulo College was met vakantie, althans de leerlingen en alle medewerkers. In het gebouw van het Corbulo College was genoeg drukte met een verbouwing van de bovengang, nieuw meubilair door het hele gebouw en ook de lockers zijn vervangen. 

Op maandag 21 augustus start het schooljaar 2017-2018 voor alle medewerkers met een plenaire vergadering waarna iedereen de laatste puntjes op de i gaat zetten om ook het nieuwe schooljaar met de leerlingen weer goed te kunnen starten.

Op dinsdag 22 augustus verwachten we alle leerlingen weer op school, iedere leerling heeft een brief thuis toegestuurd gekregen. Op dinsdag gaan de leerlingen van leerjaar 1 een 'wendag' ervaren bij ons op school, leerjaar 2 en 4 horen wat het jaar allemaal in petto heeft en leerjaar 3 gaat in de middag met een sportieve activiteit aan de gang. 

Op woensdag 23 augustus starten alle lessen weer volgens het nieuwe rooster, de lesroosters vindt u hier.

Vakantie

9 juli 2017
Het Corbulo College is met vakantie, althans de leerlingen en alle medewerkers. In het gebouw van het Corbulo College is genoeg drukte met een verbouwing van de bovengang, nieuw meubilair door het hele gebouw en ook de lockers worden vervangen.
 
De school is tot en met maandag 14 augustus gesloten, van dinsdag 15 tot en met donderdag 17 augustus zijn wij weer telefonisch bereikbaar. Op vrijdag 18 augustus zijn we de hele dag gesloten.
 
Op maandag 21 augustus start het schooljaar 2017-2018 voor alle medewerkers met een plenaire vergadering waarna iedereen de laatste puntjes op de i gaat zetten om ook het nieuwe schooljaar met de leerlingen weer goed te kunnen starten.
 
Op dinsdag 22 augustus verwachten we alle leerlingen weer op school, iedere leerling krijgt hiervoor een brief in de week van maandag 14 augustus thuis toegestuurd. Op deze dinsdag gaan de leerlingen van leerjaar 1 een 'wendag' ervaren bij ons op school, leerjaar 2 en 4 horen wat het jaar allemaal in petto heeft en leerjaar 3 gaat in de middag met een sportieve activiteit aan de gang.
 
Op woensdag 23 augustus starten alle lessen weer volgens het nieuwe rooster, de lesroosters vindt u hier.

De laatste week...

28 juni 2017
Maandag 3 juli begint de laatste korte school week nadat het Corbulo College haar laatste lessen al op vrijdag 30 juni heeft gegeven. Op maandag komen alle leerlingen hun rapport ophalen, ze horen naar welke klas ze gaan en ontruimen de kluisjes, want na de zomer staan er hele nieuwe op de leerlingen te wachten.
 
Op dinsdag 4 juli gaat leerjaar 1 en 2 de bus in om een dag Walibi te doen, rond 5 uur is de bus weer terug. De klassen van leerjaar 3 gaan allemaal hun eigen programma met hun mentor doen, naar het strand voor voetbal, lasergamen en karten, van alles op het programma.
 
Op woensdagochtend moeten alle leerlingen hun boeken inleveren en in de middag is het feest, want om 16.00 uur begint de diploma-uitreiking op het Corbulo College voor de 4e jaars met een BBQ !
 
Op donderdag en vrijdag zijn de leerlingen al vrij, de medewerkers van het Corbulo zijn die dagen nog wel werkzaam. De school sluit op vrijdag 7 juli haar deuren tot maandag 21 augustus. Leerlingen worden weer dinsdag 22 augustus op school verwacht, het programma wordt nog per brief opgestuurd.

99% van onze leerlingen geslaagd!

22 juni 2017
De laatste kandidaten hebben reeds het verlossende telefoontje gekregen, en voor de meesten was het feest. Met 99% geslaagden zijn wij als school dan ook zeer blij. Onze kader afdeling heeft een slagingspercentage van 100% behaald, dat is voor het eerst in 3 jaar. De basis afdeling heeft het uiteraard ook goed gedaan, met 33 van de 34 leerlingen een diploma!

Vijf van onze leerlingen zijn zelfs 'cum laude' geslaagd, een eervolle vermelding voor Destin, Rolands, Marco, Mohammed en Nick Meijer. Op woensdag 5 juli vindt de diploma-uitreiking plaats. Iedere geslaagde leerling krijgt hiervoor een persoonlijke uitnodiging toegestuurd.


Klik hier voor de namenlijst met geslaagden.

Uitslag examens

12 juni 2017
Alle 4e jaars leerlingen kijken uit naar woensdagmiddag 14 juni, want dan wordt iedereen gebeld met de uitslag van de examens!

Rond 3 uur worden de eerste leerlingen gebeld en we hopen dat we rond 4 uur alle examenkandidaten hun uitslag hebben kunnen doorgeven. Vanaf dat moment zal de lijst met geslaagde leerlingen ook op de website van het Corbulo College worden gezet.

Alle leerlingen worden op donderdagmiddag 15 juli bij hun mentor verwacht om de voorlopige cijferlijst in ontvangst te komen nemen. Iedereen heeft het recht om een vak te herkansen, ook wanneer de leerling al geslaagd is, leerlingen geven op donderdagmiddag aan of zij nog een vak willen overdoen.

We gaan weer voor de maximale score van 100% geslaagden, maar mocht dit nog niet het geval zijn, op maandag 19 juni zijn de herkansingen en deze uitslag is op woensdag 21 juni bekend. Daarna is het uitkijken naar de diploma-uitreiking welke op woensdag 5 juli vanaf 16.00 uur zal plaatsvinden.

Werk aan de winkel!

1 juni 2017
70 gewassen auto’s, honderd banden gewisseld ,30 grote beurten, 5 distributieriemen en 3 turbo’s vervangen… Dit is slechts een kleine greep uit de vele werkzaamheden die de leerlingen van de derde klas voertuigen hebben uitgevoerd tijdens hun stageperiode.

De maand mei is traditioneel de maand van de stages op het Corbulo College. De leerlingen zijn dan drie weken in de praktijk aan het werk. Van onderhoud bij de technische dienst van de gemeente, tot aan autoverkoop, van bandenspecialist tot schade-expert, onze leerling waren werkelijk overal te vinden!

We zijn dan ook enorm trots op onze jongens, die zonder uitzondering positieve woorden kregen van hun stagebegeleiders. We weten zeker dat het allemaal vakkanjers gaan worden!

Wethouder onderwijs van Leidschendam-Voorburg op bezoek op het Corbulo

22 mei 2017
Maandag 22 mei was mevrouw de Ridder (wethouder onderwijs van Leidschendam-Voorburg) op bezoek op het Corbulo College. Zij heeft een rondleiding gehad door ons mooie gebouw waarbij zij is geïnformeerd over het brede technische onderwijsaanbod op onze school. Mevrouw de Ridder was onder de indruk van de rust op het Corbulo College en gaf aan dat zij hoopt dat wij i.s.m. het bedrijfsleven ook de innovaties in de techniek kunnen bijhouden. Ook heeft zij meerdere door leerlingen gemaakte werkstukken kunnen bekijken waar zij ook zichtbaar bewondering voor had. Verder is met haar gesproken over o.a. de Lokale Educatieve Agenda waarin docenten van het Corbulo College deels gesubsidieerd technieklessen geven op basisscholen en het nieuwe integrale huisvestingsplan. Wij hopen mevrouw de Ridder een goed beeld van onze school te hebben gegeven en zijn vereerd dat zij onze school wilde bezoeken.

Alle examens zijn gedaan

19 mei 2017
Op vrijdag 19 mei zijn de laatste examens gemaakt, de tijd van het lange wachten is nu begonnen voor alle examenkandidaten. Ook dit jaar zijn de examens weer probleemloos verlopen, best uniek aangezien alle algemene vakken op de computer worden afgenomen.

De leerlingen krijgen op woensdag 7 juni in de middag te horen als er een herexamen voor het beroepsgerichte examen nodig is. Op maandag 12 juni zijn deze herexamens. Op woensdag 14 juni vanaf half 3 worden alle kandidaten gebeld met de uitslag, geslaagd of nog niet? Op donderdagmiddag 15 juni verwachten we alle leerlingen op school voor de voorlopige cijferlijst, wil je herexamen doen en de lockersleutels moeten worden ingeleverd.

Op maandag 19 juni zijn de herexamens algemene vakken en eventueel nog voor een deel van het beroepsgerichte examen. Deze uitslagen zijn al op woensdag 21 juni bekend, waarna we iedereen op woensdag 5 juli op de diploma-uitreiking hopen te zien!

Op naar de laatste examens

14 mei 2017
De week na de mei-vakantie hebben alle 70 vierde jaars leerlingen hun beroepsgerichte examen afgelegd, examens van 400 tot 900 minuten, ofwel een hele dag Handel & Administratie examen of drie dagen zwoegen voor het examen Bouw-Timmeren. Ook de examens Voertuigentechniek (1 dag) en Techniek Breed (2 dagen) waren een zware kluif. Maar omdat alle leerlingen goed waren voorbereid op de examens en het Corbulo College de laatste jaren uitstekende examenresultaten heeft behaald hebben we alle vertrouwen in goede scores. In de week van maandag 15 mei volgen de examens in de algemene vakken, verdeeld over 4 dagen van dinsdag tot en met vrijdag. Alle examenkandidaten nog heel veel succes toegewenst!

Tower bridge

9 mei 2017
Matthijs en Lotte uit klas 1C hebben vandaag de Tower bridge afgerond in de les Techniek & Technologie. Na meerdere lessen keihard gewerkt te hebben aan de Tower bridge is het een mooi werkstuk geworden. Dit had zeker een schaalmodel kunnen zijn van de originele Tower bridge. Gefeliciteerd met een 10!

Vakantie en dan...

21 april 2017
Van zaterdag 22 april t/m zondag 7 mei is de school gesloten voor de meivakantie, zowel leerlingen als medewerkers kunnen dan voorbereiden op de laatste periode tot aan de zomervakantie.
Tijdens de meivakantie is er echter toch veel bedrijvigheid in onze school, de kleedkamers van onze afdeling Sport & Beweging worden namelijk verbouwd. 
 
Na de meivakantie gaan de leerlingen uit het derde leerjaar drie weken stagelopen en zich verder oriënteren op hun mogelijke beroep. De leerlingen uit het vierde leerjaar starten vanaf maandag 8 mei met hun beroepsgerichte examen en vanaf dinsdag 16 mei starten de examens in de algemene vakken Nederlands, Engels, wiskunde, natuurkunde en economie. 
 
Wij wensen iedereen een fijne vakantie en voor daarna de leerlingen uit het derde leerjaar veel plezier op stage en de leerlingen uit het vierde leerjaar heel veel succes met de examens.

Robotarm

14 april 2017
Kay en Tycho uit klas 1C hebben tijden Techniek en Technologie met behulp van injectiespuiten, slangen en vloeistof een hydraulische robotarm gemaakt die ook echt op en neer kan bewegen, kan buigen en iets kan beet/op pakken. Hoe lang zal het duren voordat zij een hele robot hebben gemaakt?

Klik hier voor het filmpje

Pakketjes PostNL

12 april 2017
Twee leerlingen van het Corbulo College (Claire en Melissa uit 2B) troffen in de buurt van de school een vuilcontainer aan met ongeopende pakketjes. Zij meldde dit op school en op aanraden van jufrouw Poesiat werd de vuilcontainer meegenomen de school in. Meneer Jan (de conciërge) heeft PostNL gebeld en zij zijn de pakketjes op komen halen. Eerder bleek een van de auto’s van PostNL te zijn gestolen met daarin nog 16 pakketjes. Al deze 16 pakketjes zaten in de vuilcontainer. Van PostNL kreeg de conciërge een bos bloemen en de twee leerlingen een tijdschriftenbon als dank voor hun eerlijkheid en hulp.

Raketles op de basisschool

8 april 2017
Het Corbulo College is hoofdpartner van het Techniek Menu. Het Techniek Menu verzorgt voor 10 basisscholen technieklessen voor de groepen 1 tot en met 8, maar verzorgt ook buitenschoolse arrangementen. Onlangs is de lessenserie Raketten gestart, een nieuw ontwikkelde les door het Corbulo College voor alle groepen 4. Voor een impressie bekijkt u het filmpje of de foto's. Het Corbulo College verzorgt ook lessen bouwen aan groep 3, elektro lessen aan groep 5 en 7, 3D print lessen aan groep 6 en verzorgt techniekdagen voor de groepen 8. Meer informatie? Neemt u dan contact op met j.koot@corbulocollege.nl  

Muziekproject 2e leerjaar

16 maart 2017
Op maandag, dinsdag en donderdag zijn alle leerlingen uit het 2e leerjaar 3 dagen aan de slag geweest om een echte band te formeren. In groepen van ongeveer 7 leerlingen hebben ze onder leiding van een muziekdocent van Trias een band gemaakt met (bas) gitarist, toetsenist, drum en zang. Alle bandjes hebben uiteindelijk 2 songs ingestudeerd die ze donderdagmiddag aan alle ouders/verzorgers ten gehore brengen.

Foto's >

Leerlingenraad uit eten

9 maart 2017
Deze week is de leerlingenraad samen met mevrouw van de Graaf (begeleider leerlingenraad) en de heren Kerkemeijer en van Poelgeest (directie) uit eten geweest. Dit etentje was georganiseerd om hun verkiezing in de leerlingenraad te vieren, maar tijdens het eten is ook gesproken over de ideeën van de leerlingen over de aanpassingen in het gebouw en het leerlingenstatuut.

Londen dag 4

24 februari 2017
Dag 4 is een echte reisdag. Na de kamercontrole, het inleveren van de kamerpasjes en een snel ontbijt staat de bus vlak na 8 uur voor het hostel. Tijd voor de reis naar huis. De weersverwachting maakt het een beetje spannend, want er wordt een behoorlijk windje verwacht. Na ongeveer twee en een half uur arriveren we ruim op tijd in de haven van Dover. Dit jaar geen extra controles, dus we staan redelijk snel in de wachtrij voor de boot. We hebben een boot eerder die wel vertraagd is, dus uiteindelijk varen we pas om kwart voor 1 richting Duinkerken. Zo'n twee schommelige uren later legt de boot aan in Duinkerken. Vanaf hier gaat de reis voorspoedig verder tot we net over de Nederlandse grens in de file belanden. Om 19.15 uur stoppen we bij La Place voor een snelle maaltijd om daarna het laatste stuk naar huis te rijden. Aankomst op het Corbulo rond kwart over 9. Helaas alweer het eind van een geweldige trip.

London 2017 - dag 3

23 februari 2017
Na wederom een korte nacht, gaan we 's morgens lopend op pad. Vanuit het hostel naar de Thames, vervolgens richting Tower Bridge, die we oversteken om uit te komen bij de Tower of London. Daarna de metro in richting Westminster, lopend verder richting Downing Street 10, Buckingham Palace, Green Park en Hyde Park. Vervolgens de metro weer in richting Covent Garden voor wat vrije lunchtijd. Na de lunch met zijn allen weer met de metro terug naar Picadilly Circus waar we afspraken maken voor de vrije middag. Iedereen gaat in groepjes op pad. Er wordt geshopt, Camden Town wordt bezocht en nog veel meer. Bij het verzamelen werden we getrakteerd op een optreden van Carlos met een groep streetdancers. Super tof! Daarna snel op eeg naar The Albert Pub voor het avondeten: fish and chips en chicken en potatoes. Een zeer leuke locatie met een prima maaltijd. Na het eten is het tijd voor een keuze: naar de bioscoop, naar de gondel over de Thames of terug naar het hostel. Het grootste gedeelte van de groep wil terug naar het hostel. PRK en DVZ gaan met 11 leerlingen naar de gondel. Het idee is om alleen te kijken wat het is, maar uiteindelijk maakt de groep toch een retourtochtje over de Thames. Op naar de laatste nacht.

Tweede dag Londen 4e klas

22 februari 2017
Na een korte (of lange) nacht en een ontbijtje zijn we om 9.15 uur vertrokken richting Arsenal voor de Stadium Tour. Even dwalen op plekken waar je normaal niet komt. Daarna weer de underground in richting Picadilly Circus voor een uurtje vrije lunchtijd. 's Middags ging de grootste groep richting het Imperial War Museum. Dit museum gaat over de 1e en 2e wereldoorlog. De rest van de groep bezocht het Science Museum over technologische ontwikkelingen van vroeger tot nu. Om 5 uur weer verzamelen, dit keer bij het London Eye. Na het bekijken van de 4D film zijn  we met zo goed als de hele groep het London Eye ingegaan. Prachtige plaatjes van een schemerig Londen. Na het rondje Londen Eye met de metro terug naar het hostel voor een cheeseburger (of vegieburger) met frietjes.

Eerste dag Londen 4e klas

21 februari 2017
Vanochtend om 6 uur was het al een drukte van belang bij het CC. Nadat alle bagage in de bus was gezet, de aanwezige ouders gedag gezegd zijn en de ID-kaarten gecheckt vertrekt de bus. Eerste bestemming: Calais. Met een korte tussenstop arriveren we om 11 uur in de haven van Calais, mooi op tijd voor de boot van 12 uur. Na een rustige overtocht, breekt het open en hebben we een prachtig uitzicht op de haven van Dover.
 
De buschauffeur heeft een goede tip: een kort bezoek aan Canterbury. Dus in een lekker zonnetje spenderen we een uurtje in authentiek Canterbury. Daarna nog twee uurtjes in de bus voordat we arriveren bij het hostel in Londen. De kamers worden verdeeld en de regels uitgelegd.
 
Om half 6 is de bus alweer bij het hostel om ons op te halen voor een korte rondrit door het centrum van Londen, om ons daarna af te zetten bij Victoria Station. Daar eten we onbeperkt pizza, pasta en salade. Na het eten lopen we gezamenlijk in ongeveer een uur terug naar het hostel.

Een aantal foto's >

Sportdag klas 1 en 2

2 februari 2017
Op 2 februari vond in de sporthal van het Forum Kwadraat de sportdag van de onderbouw plaats. In de ochtend moesten de leerlingen een parcours met verschillende onderdelen doorlopen waarbij zijn punten konden verdienen. Uiteindelijk wisten leerlingen uit klas 2A hierbij de meeste punten bij elkaar te sprokkelen en wonnen de eerste prijs. Na de lunch stond er sport en spel op het programma en werd er basketbal en voetbal gespeeld. Leerlingen uit 2B wisten hierbij de eerste prijs te winnen. De sportdag was erg gezellig en natuurlijk super sportief en werd afgesloten door een voetbalwedstrijd tussen het winnende leerlingenteam en het docententeam dat nipt door de docenten werd verloren.

Open dag Corbulo College druk bezocht

31 januari 2017
Op zaterdag 28 januari konden groep acht leerlingen, ouders en geïnteresseerden zien wat er op onze school allemaal gebeurt. Er waren ook veel dingen te doen. Zo kon er met een 3D pen worden gewerkt, Snappet op een tablet worden gedaan, op een quad of met een drone worden gereden en door een virtueel huis worden gelopen met behulp van een virtual reality bril. Daarnaast viel bij binnenkomst de ‘Makey Makey trap’ op, maar naast het opvallende blauwe licht bleek deze ook nog per trede het geluid van een toets van een piano te laten horen wanneer je er op liep! Ook konden de praktijklokalen worden bezocht om te zien wat daar in de lessen gebeurt en waren er nog vele andere dingen te zien en te doen. Wij hopen dat iedereen heeft genoten van onze open dag. Heb je de open dag gemist? Neem dan contact op met dhr. Kerkemeijer (p.kerkemeijer@corbulocollege.nl) om te kijken hoe jij toch nog kan zien wat er op onze school te beleven is. Klik hier voor de foto's.

Basisschoolleerlingen op bezoek bij het Corbulo

23 januari 2017
200 leerlingen uit groep 8 van 20 basisscholen hebben een dag meegelopen op het Corbulo College. Hier konden ze actief kennismaken met deze VMBO school die het teken staat van Techniek, Technologie en Design.
 
In 4 workshops gingen de leerlingen aan de slag met nieuwe technologieën zoals 3D printen, elektrisch rijden en zonnepanelen. In het technieklokaal van de onderbouw bewonderden de leerlingen eerst de 5 draaiende 3D printers en een trofeeënkast met o.a. een zelfgemaakte Eifeltoren en pump van plastic. Vervolgens gingen ze met een 3D pen een vlinder, fiets of bril maken. Ook de begeleidende leerkrachten en ouders gingen enthousiast aan de slag met een 3D pen.
 
In het Energielab mochten de leerlingen hun eigen ventilator maken die op zonne-energie werkt. Hoe snel de technologie zich ontwikkelt, werd duidelijk in de autowerkplaats waar een old-timer kever en een gloednieuwe Volkswagen Beetle naast elkaar stonden. Na het onderzoeken van beide Kevers, mochten de leerlingen nog even racen met een radiografisch bestuurbare elektrische Kever.
 
Nadat bij bouwtechniek ook nog de brug van Leonardo da Vinci in miniatuur werd nagemaakt, vertrokken de enthousiaste leerlingen met een tas vol zelfgemaakte souvenirs weer naar huis. Een van de begeleiden leerkrachten van een basisschool had nog een mooi compliment in petto: “ik heb mijn leerlingen bijna nog nooit zo geconcentreerd en rustig aan het werk gezien.”
 
Op zaterdag 28 januari is tijdens de Open Dag van het Corbulo College opnieuw de mogelijkheid kennis te maken met deze vernieuwde VMBO-school.

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar

25 december 2016
Namens alle medewerkers van het Corbulo College wens ik alle leerlingen, ouders/verzorgers en alle collega’s van de andere scholen een hele fijne vakantie, een prettige kerst en een leerzaam en voorspoedig 2017!

P. van Poelgeest

Klik hier voor de digitale kerstkaart.

Corbulo College bouwt voor de AH

22 december 2016
Voor de Albert Heijn in het winkelcentrum koningin Julianaplein naast onze school hebben drie leerlingen van het Corbulo College een houten loungebank en twee verrijdbare houten plantenbakken gemaakt. Deze staan nu in de Albert Heijn en bieden de klanten de kans even bij te komen na het doen van de boodschappen. Wij zijn als school trots op de prestatie van de leerlingen en de Albert Heijn is er erg blij mee.

Regionaal bedrijvenbezoek in het kader van PSO

4 december 2016
In de Haagse regio zijn meer technische bedrijven dan je misschien zou verwachten, ja zelfs veel bedrijven die op wereldwijde schaal hun mannetje staan en zorgen voor een flink stuk werkgelegenheid.
In het kader van de PSO hebben onze technische leerlingen uit de tweede klas een aantal grote bedrijven aan het bedrijventerrein Zichtenburg bezocht, en aansluitend ook de Mondriaan technieklocatie. Zodoende kunnen onze leerlingen al vroegtijdig een idee krijgen over hun eigen toekomstige beroepskeuze en dit meenemen in hun afweging voor de beroepskeuze in de bovenbouw.

Foto's van het bedrijvenbezoek en PSO week >

Terugblik op de week van de Praktische Sector Oriëntatie voor klas 2

4 december 2016
Tijdens de PSO week kregen alle leerlingen van klas 2 te maken met de praktische kant van de drie richtingen in de techniek. De leerlingen hebben de 3 verschillende richtingen, Bouw, Wonen en Interieur, Produceren, Installeren en Energie en Mobiliteit en Transport bezocht en daar kennis gemaakt met het vak.
Bij BWI hebben de leerlingen een Rietveld stoel gemaakt en gedecoreerd. Bij de richting PIE hebben de leerlingen een zogenaamde toverspiegel gemaakt, waarbij alle onderdelen van PIE aan bod kwamen. In het lokaal M&T werd een transportspel gespeeld en zijn er verschillende opdrachten uitgevoerd aan auto’s en scooters.
Met veel enthousiasme hebben alle leerlingen de eerste ervaringen opgedaan en zo hun keuze alweer een stukje duidelijker voor ogen.

Foto's van hetbedrijvenbezoek en PSO week >

Muziekproject 1e leerjaar afgesloten met grandioze voorstelling

28 november 2016
Alle leerlingen uit het 1e leerjaar hebben maandag 21, dinsdag 22 en donderdag 24 november hun muzikale talenten ontdekt en hun vaardigheden vergroot. Na ontvangst bij Trias in Rijswijk gingen de leerlingen in groepjes uiteen. Vooraf hadden zij de keuze kunnen maken uit verschillende instrumenten zoals; gitaar, cajon, djembé, slagwerk, en percussie. Onder de bezielende leiding van de Trias docenten is er op maandag- en dinsdagmiddag keihard geoefend om een optreden voor te bereiden. Met blaren op de handen werd er donderdag nog één keer kort alles doorgenomen alvorens de leerlingen naar een echte theaterzaal gingen. De zaal was volledig gevuld met ouders en andere belangstellenden. Vol in de spotlights hebben onze leerlingen ervaren hoe het is om als een echte artiest op het podium op te treden. Al met al een geslaagd project!

Foto's en Video's >

Leerlingen Corbulo College helpen klussen bij woonzorgcentrum de Mantel

22 november 2016
Het geleerde toepassen in de praktijk en daarbij de maatschappij helpen. Met deze boodschap gingen 2 leerlingen uit 3 kader techniek breed maandag 21 november een dag aan de slag bij ‘de Mantel” Een groep bewoners kreeg een gepersonifieerde voordeur met herinneringen aan vroeger. De leerlingen zijn de hele dag bezig geweest met het verwijderen van klinken en cilinders. Na het aanbrengen van stickers zijn de sloten en deurklinken weer netjes teruggezet. Al met al een zinvolle en leerzame dag.

Derdejaars op excursie! 

20 november 2016
Derdejaars op excursie! 

Voor maatschappijleer kruipen leerlingen een ochtend in de huid van een vluchteling. Hoe is het om huis en haard te moeten verlaten in oorlogstijd? Dankzij de ervaringsreis van het Humanity House weten de derdejaars nu meer te vertellen over de vluchtelingenproblematiek en hoe de wereld daarmee omgaat. 
Daarnaast hebben deze leerlingen ook een bezoek gebracht aan het Binnenhof en de Tweede Kamer. Zij hebben op een interactieve manier kennis gemaakt met de landelijke politiek. Hoe zou een stad eruitzien als jij hem mocht bouwen met je klasgenoten? Keuzes maken en beslissingen nemen; net zoals politici moeten doen.

Kunstwerk maken in de derde klas

20 november 2016
De afgelopen weken hebben de leerlingen van onze 3e zich bezig gehouden met het ontwerpen en maken van hun eigen kunstwerk. De resultaten zijn van zeer hoge creatieve waarde.

De opdracht luidde als volgt: Maak zelf een ontwerp bij het thema "zeg iets zonder woorden", en dat is gelukt! Allereerst moest er een digitaal ontwerp gemaakt worden. Na goedkeuring van de docent werd het ontwerp overgenomen op een staalplaat en werd deze met een plasma snijder uitgesneden en vervolgens afgewerkt met een haakse slijper.

De leerlingen waren super enthousiast en leerden zo de niet alleen werken in de techniek, maar ook om te ontwerpen en creatief te zijn. Zo maak je met je eigen handen en de plasmasnijder je eigen kunstwerk.

Post gedigitaliseerd

1 november 2016
Na de herfstvakantie wordt de post van het Corbulo College nog voornamelijk via de mail gestuurd. Wanneer u hier vragen over hebt kunt u school hierover bellen.

Eerste klas leerlingen naar Generation Discover!

6 oktober 2016
De leerlingen uit de drie eerste klassen zijn op maandag 2 oktober naar Generation Discover geweest. Zij werden ’s ochtends om 9.00 uur door twee bussen op school opgehaald en werden naar het Malieveld gebracht waar het Generation Discover festival plaats vond. Hier aangekomen werden zij geïnspireerd en uitgedaagd om mee te denken over de toekomst van de wetenschap en de techniek. Dit gebeurde met behulp van innovatieve dingen zoals de ‘salt water race track’ waarin autootjes die op zout water rijden tegen elkaar gingen racen, gebruik van drones en diverse science shows. Rond half twaalf verzamelden de leerlingen zich weer bij de bus en zijn zij weer richting school vertrokken.

Al met al was het een leerzame maar ook hele leuke dag! Klik hier voor de foto’s.

Corbulo College op Kamp!

8 september 2016
Van maandag 5 tot en met woensdag 7 september zijn de leerlingen uit onze 3 brugklassen op kamp geweest. Maandagochtend 07.45 stonden alle leerlingen bepakt en bezakt klaar om rond 08.00 uur met een grote bus te vertrekken naar “het Buitencentrum”  in Oldebroek. Na een gezellige busreis kwamen wij aan bij een prachtige locatie midden in het bos. Eerst lekker de boel verkennen, voetballen, volleyballen, pingpongen en op de schommels zwaaien. Vervolgens lekker met zijn allen lunchen, hoewel sommige leerlingen al vol zaten van hun eigen chips en snoep. Na de lunch de eerste activiteiten, boogschieten,  krat stapelen, de jakobsladder bedwingen en met een groep een reusachtige katapult maken en hier een wedstrijd mee doen. Na al deze inspanningen werd ons een heerlijke maaltijd voorgeschoteld. Groentesoep, kipburger, gebakken aardappels, gemengde groenten, appelemoes en als toetje, vla met verse slagroom! In de avond natuurlijk een kampvuur met marshmallows, daarna lekker laser gamen in het donkere bos. Laat naar bed en vroeg uit de veren, dat hoort er natuurlijk bij. De dinsdag stond in het teken van klimmen. Op het terrein bevond zich een heus klimbos, gezekerd en wel haalden onze leerlingen de moeilijkste capriolen uit tussen de boomtoppen. Ook gingen leerlingen in een reusachtige bal een helling af. Deze avond lekker nasi met kroepoek en satésaus en een appeltaart als toetje. Weer een kampvuur en een potje levend stratego in het bos. Natuurlijk nog een enge tocht door het bos waarbij sommige leerlingen nog werden getrakteerd op een nat pak. Helaas op woensdagochtend weer de spullen inpakken, nog een leuke activiteit en om 16.00 uur moe maar voldaan weer op school gearriveerd.

Een superlocatie, heerlijk weer, enthousiaste gezellige kinderen.

Het was een TOPKAMP! 

Klik hier voor de link naar de 380 foto's !!! 

Corbulo gestart met Snappets

28 augustus 2016
Met ingang van dit schooljaar zullen de leerlingen uit het eerste leerjaar voor het vak rekenen en Nederlands gebruik maken van Snappets. Op een tablet gaan de leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo aan de slag.

We gaan weer beginnen

17 augustus 2016

De eerste medewerkers zijn reeds begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe schooljaar. De school is vanaf heden weer telefonisch bereikbaar, maar voor vragen kunt u ons ook mailen op info@corbulocollege.nl.

Op maandag 22 augustus gaan alle medewerkers weer aan de slag om het schooljaar 2016-2017 voor te bereiden. Op dinsdag 23 augustus worden alle leerlingen weer op school verwacht, het eerste leerjaar om 8.45 uur, het 2e leerjaar om 10.30 uur, het 3e leerjaar om 11 uur en het 4e leerjaar om 9.30 uur. Verdere informatie volgt voor maandag 22 augustus per post.

Vanaf woensdag 24 augustus worden er weer lessen gegeven volgens het nieuwe lesrooster, deze kan je vinden onder de knop onderwijs en dan klikken op Roosters.

Corbulo op vakantie

9 juli 2016
Alle leerlingen en medewerkers van het Corbulo zijn vanaf vrijdag 8 juli met vakantie, de 1 gaat naar de andere kant van de wereld, de ander gaat naar de camping in Brabant en de ander blijft thuis en gaat wat bijverdienen.

De school is vanaf dinsdag 16 augustus weer telefonisch bereikbaar en op maandag 22 augustus gaan alle medewerkers weer aan de slag om het schooljaar 2016-2017 voor te bereiden. Op dinsdag 23 augustus worden alle leerlingen weer op school verwacht, hoe laat? Hierover krijg je een paar dagen van tevoren een brief thuis gestuurd.

Vanaf woensdag 24 augustus worden er weer lessen gegeven volgens het nieuwe lesrooster, deze kan je al vinden onder de knop onderwijs en dan klikken op Roosters.

Veel vakantieplezier!

97% eindexamen­kandidaten geslaagd!

24 juni 2016

Ruim een maand lang hebben onze eindexamen­kandidaten in spanning moeten wachten op het verlossende telefoontje. Op donderdag 16 juni was het voor 92% van onze leerlingen al feest; zij hebben hun diploma na de 1e examentermijn al binnen. Op dinsdag 21 juni waren de herexamens en de uitslagen zijn nu binnen. Van de 6 herkansers hebben nog 4 leerlingen hun diploma weten binnen te halen. Van harte gefeliciteerd!

Al onze basisberoeps­gerichte leerlingen hebben het examen in eenmaal gehaald. Een zeer mooi resultaat. Vijf van onze kaderberoeps­gerichte leerlingen zijn zelfs 'cum laude' geslaagd, een eervolle vermelding voor Floris, Saawen, Maurits, Abdullahi en Tim! Van de kaderberoeps­gerichte leerweg heeft 96% hun diploma gehaald, een percentage ruim boven het landelijk gemiddelde!

Voor het totaal van het Corbulo College geeft dat een slagings­percentage van 97%. Op woensdag 6 juli vindt de diploma-uitreiking plaats. Iedere geslaagde leerling krijgt hiervoor een persoonlijke uitnodiging toegestuurd.

Bekijk hier de namenlijst van de geslaagden >

Nieuwe website gelanceerd

7 juni 2016
Het Corbulo College een nieuwe website. Afgelopen schooljaar hebben wij een nieuwe huisstijl en logo geïntroduceerd. Daardoor ontstond ook de behoefte om onze website te vernieuwen. De informatie op de site is kort en krachtig en verwijst, waar nodig, naar relevante achtergrondinformatie. Het fotoalbum wordt regelmatig aangevuld met foto’s van activiteiten binnen en buiten school. Komende maanden zal de site steeds verder worden gevuld. Wij hopen natuurlijk dat (toekomstige) ouders en leerlingen blij zijn met de nieuwe site en dat zij deze regelmatig raadplegen voor nieuws en informatie. Wij zijn in ieder geval erg trots op onze nieuwe kleurrijke site en houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op het Corbulo College.

Samenwerken met basisscholen tijdens lessen techniek, technologie & design

7 juni 2016

Het Corbulo College en de basisscholen, die meedoen aan het Techniekmenu Leidschendam-Voorburg, breiden hun samenwerking verder uit. Het Corbulo is al hoofdpartner van het Techniekmenu.

In dat kader geeft de school lessen techniek, technologie & design aan de groepen 7 en 8. Inmiddels biedt het Corbulo ook buitenschoolse activiteiten aan zoals lessen met drones, 3D-ontwerpen en de First Lego League.

Vanaf komend schooljaar verzorgt het Corbulo naast bovenstaande activiteiten ook lessen voor de groepen 3 tot en met 6. De leerlingen gaan aan de slag met verschillende activiteiten binnen de lessen techniek, technologie & design. Zo maakt groep 3 kennis met het thema 'stevig bouwen', een les over muren metselen en huizen bouwen. Groep 4 gaat raketlessen volgen. Aan de hand van een filmpje over de lancering van raketten, maken de leerlingen zelf een waterraket van papier, die zij met luchtdruk lanceren op het schoolplein. Groep 5 gaat een knikkerbaan ontwerpen en uitvoeren en groep 6 gaat 3D printen en met de nieuwe 3D pen experimenteren.

Het doel van deze samenwerking en de lessen is leerlingen op jonge leeftijd kennis te laten maken met de vele mogelijkheden van techniek, technologie & design en hen te enthousiasmeren.

Meer informatie over de samenwerking tussen het Corbulo College en het Techniekmenu: kiezenvoortechnologie.nl.

Open dag druk bezocht

1 februari 2016
Onze Open Dag op zaterdag 30 januari jl. was een groot succes. Zo'n 300 groep 8-ers en hun ouders maakten kennis met de school, docenten, leerlingen en het nieuwe programma. Er was van alles te beleven: van drones, 3D printers, elektrische en hybride auto's tot nieuwe technologieën, duurzame energievormen, interieurontwerp en lessen op tablets. Groep 8-ers konden bovendien hun talent voor Techniek, Technologie & Design testen. Raaf (Lennart Timmerman), bekend van de jeugdserie Spanga's, nam de test af. Leerlingen konden ook zelf aan de slag gaan: robotjes maken, met 3D pennen en smart scopes werken, sieraden ontwerpen, notitieschriftjes pimpen, speeddaten enzovoort. Klik hier voor de foto's. Open Dag gemist? De komende periode organiseren wij voor groep 8-ers en hun ouders iedere vrijdag een rondleiding vanaf 15.00 uur. Aanmelden kan via 070 387 36 30, vraag naar dhr. Kerkemeijer.

Goed oordeel van Inspectie

30 januari 2016
Het Corbulo College heeft onlangs bezoek gehad van de inspectie. De resultaten zijn reeds gepubliceerd op de site van de inspectie. Het Corbulo College scoort op alle punten een voldoende. Hierbij gaat het om het onderwijs in het algemeen, de resultaten in de onderbouw en bovenbouw, het slagingspercentage en de examencijfers. Op het onderdeel leerlingbegeleiding en leerlingzorg kregen we een compliment van de inspectie. Ook de kwaliteitszorg en het veiligheidsbeleid kreeg een voldoende. Uiteraard zijn we heel tevreden met dit oordeel van de inspectie.

Leerlingen en ouders tevreden over ’t Corbulo

25 januari 2016

Naast de onderwijsinspectie blijken ook onze leerlingen en hun ouders tevreden te zijn over het Corbulo College. In twee enquêtes zijn zowel de helft van onze leerlingen als ook de ouders ondervraagd over meerdere onderwerpen die op iedere school aan bod komen. Uiteraard gaat het hier om de mening over het onderwijs, maar ook zaken als informatieverstrekking door de school, de begeleiding van de leerlingen en de veiligheid. Voor alle bevraagde onderwerpen geven de leerlingen en de ouders ruim voldoende, leerlingen gemiddeld een 7,5 en ouders een 8,3, beide ruim boven het landelijk gemiddelde. Het volledige overzicht tevredenheid leerlingen en ouders vindt u hier en hier.

Week van de Technologie

15 januari 2016
In de week van 18 t/m 22 januari hebben 200 achtste groepers van diverse basisscholen onze Week van de Techniek, Technologie en Design bezocht. Een mooie manier om kennis te maken met het onderwijs op het Corbulo College. In groepjes van ongeveer 10 leerlingen hebben ze activiteiten gedaan die te maken hebben met Techniek, Technologie en Design. Zo hebben de leerlingen een Da Vinci brug gebouwd, een oude en nieuwe Kever vergeleken, een molentje op zonne-energie gebouwd en een ontwerp gemaakt met 3D pennen. Veel leerlingen waren heel enthousiast over de dag en gingen met een tas voor spullen naar huis. Op onze Open Dag van 30 januari zullen we veel van deze leerlingen terugzien om verder kennis te maken met het Corbulo College, de school voor Techniek, Technologie en Design. Zie foto's...