MAKERS HEBBEN DE TOEKOMST

Mensen zeggen altijd dat de wereld uit denkers en doeners bestaat.
Bij het Corbulo College geloven we dat er nog een groep is: de makers.
Makers zijn mensen die denken en doen.
Makers zijn nieuwsgierig, makers zijn handig, makers zijn bezig.
Onze wereld heeft makers nodig. Kijk maar eens om je heen.


Bericht over plaatsing:
Op donderdag 15 april wordt er tussen 15.00 uur en 17.00 door POVO OT een bericht via de mail klaargezet of in de ouderomgeving voor ouders met een account.
Het Corbulo College verstuurt op donderdag de brieven per post, deze zullen vanaf vrijdag worden bezorgd.
De basisschool van uw kind kan in POVO OT ook zien of uw kind is geplaatst.

ONLINE OPEN DAG:
Op zaterdag 6 februari organiseerden wij onze online open dag voor alle ouders en leerlingen. Onderstaande onderwerpen kwamen aan bod. De Online Open Dag is ook terug te kijken: Klik hier.

Inhoud van de online open dag:
12:00 Opening
12:05 Algemene informatie
12:10 Techniek in de onderbouw
12:20 Keuzes voor de bovenbouw
12:30 Leerlingenzorg
12:40 Van basisschool naar het Corbulo College
12:50 Online techniekles winnaar en procedure aanmelden
13:00 Iedereen kreeg de mogelijkheid om verder in gesprek te gaan over alle onderwerpen, wilt u meer weten, neem dan gerust contact met ons op.

ONLINE TECHNIEKLES DOEN?
Wil je thuis zelf een raceauto maken? Doe dan mee met onze online techniekles. Daarin kan je zelf ervaren hoe het als maker op het Corbulo College is. Tijdens deze les wordt er uitleg gegeven en maak je thuis een raceauto. Ook is er een korte rondleiding langs onze praktijklokalen. Wil je meedoen? Mail dan naar techniekpakket@corbulocollege.nl, je krijgt dan informatie hoe je aan een pakket komt, anders kan je niet meedoen! KLIK HIER om de techniekles te gaan bekijken.

LOOP NU VIRTUEEL DOOR ONZE SCHOOL:
Via deze link kan je op je pc, tablet of telefoon door onze school 'lopen'.

Wil je meer informatie over het Corbulo College? Neem dan contact op met dhr. Kerkemeijer (p.kerkemeijer@corbulocollege.nl).


We zijn niet alleen een leuke school met hele leuke lessen en activiteiten, we zijn ook een goede school. Wist je dat in 2018, 2019 én in 2020 100% van onze vierdejaars leerlingen is geslaagd? Ook is de onderwijsinspectie zeer positief over het onderwijs op het Corbulo College. Check hier de opleidingen die het Corbulo College aanbiedt in de bovenbouw.

Het Corbulo College is een kleine, beroepsgerichte vmbo-school in Voorburg.
Onze school is een echte doe-school. Naast de leervakken, ben je veel bezig met techniek en ga je ook aan de slag met technologie en design. Wij bieden vmbo basis en kader (met en zonder lwoo).
EEN UITDAGEND LESPROGRAMMA

Dit schooljaar is het Corbulo College gestart met nieuwe beroepsgericht programma's. Naast algemene vakken, krijg je een brede opleiding met verschillende onderdelen van techniek, technologie en design.

BEROEPSGE­RICHTE VAKKEN
Bij de lessen Techniek, Techno­logie & Design ben je vooral praktisch bezig met doe-dingen.Het pro­gramma is heel breed: naast tra­di­tionele  … >techniek als bouw, elektro, installatie en motor­voertuigen, werk je ook met 3D printers, VR-bril, robots, drones en elektrische auto’s, teken en ontwerp je op de computer, ga je aan de slag met duurzame energievormen, etc.
ALGEMENE
VAKKEN
Je hebt ook algemene lessen: Nederlands, Engels, wiskunde, mens & maatschappij en biologie.
Bij Nederlands, Engels en wiskunde werk je ook … > met ChromeBooks op je eigen niveau.
Je krijgt begeleiding bij het maken van je huiswerk.
VEEL
VAARDIGHEDEN
Bij ons op school besteden we veel aandacht aan het oefenen en leren van vaardigheden, zoals samenwerken, presenteren,
discussiëren … >, luisteren, problemen oplossen en met de computer omgaan.
EXTRA
ACTIVITEITEN
Bewegen als afwisseling van het leren vinden we heel belangrijk. Daarom sport je vaak en heb je elke dag vakken waarin je met je handen bezig bent… >. Verder ben je ook actief in de wijk: klussen in het verzorgings­tehuis, etalages beoordelen van winkeliers, werkzaamheden verrichten voor basisscholen.
VEEL AANDACHT VOOR LEERLINGEN

Bij ons op school besteden we veel aandacht aan het contact met leerlingen en aan de begeleiding.
Dat vinden we heel belangrijk. Want daardoor kun jij beter presteren, het beste uit jezelf halen en ga je met plezier naar school.

KLEINE
KLASSEN
Omdat we een kleine school zijn, werken we ook met kleine klassen. Daardoor krijg je veel persoon­lijke aandacht en word je intensief begeleid … >. Een LWOO klas is gemiddeld met 17 leerlingen, klassen zonder LWOO maximaal met 24 leerlingen. Tege­lijker­tijd leren we je zelfstandig leren en werken en bieden we je kansen en vertrouwen.
MENTOR
Elke 1e en 2e klas heeft twee mentoren. De mentoren houden in de gaten of je goed meekomt op school, maar vinden het ook belangrijk dat je lekker in je vel zit … >. In de klas is de mentor het eerste aanspreek­punt voor jou, maar ook voor je ouders.
EXTRA
BEGELEIDING
Alle leerlingen krijgen per week een extra uur rekenen en taal. Als je wat extra steun kunt gebruiken, helpt onze leerling­begelei­der.
Hij geeft je de … > persoon­lijke onder­steuning die jij nodig hebt. Leerlingen met dyslexie en/of dyscalculie kunnen terecht bij onze remedial teacher.
KWALITEIT
De Onderwijsinspectie vindt de kwaliteit van het onderwijs op onze school heel goed.
En we zijn ook best trots op het compliment dat ze ons hebben … > gegeven over de goede leerling­begeleiding en -zorg. We zijn niet alleen een leuke school met hele leuke lessen, we zijn dus ook een goede school, in 2018, 2019 en 2020 zijn 100% van onze vierde jaars leerlingen geslaagd.
EEN FIJNE LEEROMGEVING

Het Corbulo bestaat al ruim 60 jaar. De school bevindt zich in een rustige wijk in Voorburg.
Er heerst een prima sfeer, leerlingen en leraren kennen elkaar, het onderwijs is meer dan goed en er zijn leuke activiteiten.
Het is een fijne leeromgeving voor jongens en ook voor meisjes. Je voelt je snel thuis op onze school.

HET GEBOUW
Onze school is overzichtelijk en stoer. Er zijn gave praktijkruimtes, waar iedereen lekker bezig en creatief kan zijn. Ook zijn er loungeplekken waar je kan relaxen. En extra cool: in deze ruimtes staan meubels die leerlingen zelf hebben gemaakt. We hebben een aula, kantine en binnenplein (met pannaveldje) om de pauzes in door te brengen. Loop hier door ons gebouw.
LEERLINGEN EN DOCENTEN
Op het Corbulo heerst een relaxte en open sfeer. Leerlingen komen uit heel Den Haag, maar ook uit de regio. We zijn een kleine school met ...

maximaal 300 leerlingen en 30 leraren en medewerkers.
Daardoor kent iedereen elkaar. Je voelt je dan ook snel thuis en vindt makkelijk aansluiting.
ACTIVITEITEN
Als eersteklasser heb je op het Corbulo veel leuke buiten­schoolse activiteiten, zoals de sportieve tweedaagse,
het introductie­kamp, een … > muziekproject,
een bezoek aan de Techniekbus, een klassenuitje, schaatsen, Sintviering en Kerstontbijt.
FOTOALBUM

Bekijk het fotoalbum om een idee te krijgen van onze school, leerlingen, leraren en activiteiten.


FOTOALBUM >
Contact

Corbulo College
Van Tuyll van Serooskerkenstraat 2
2273 CB  Voorburg
T 070 - 387 36 30
E info@corbulocollege.nl

Klik hier om even rond te lopen in onze school.

Contactpersoon groep 8-ers
Dhr. Kerkemeijer
p.kerkemeijer@corbulocollege.nl

Corbulo College in Google Maps